Rico Engelbarts
08/01/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2019 10:45

Dubai wil eerste blockchain-stad ter wereld worden

Nieuws
dubai_wil_eerste_blockchain_stad_ter_wereld_worden

De stad Dubai in de Verenigd Arabische Emiraten wil in 2020 de eerste blockchain-stad in de wereld worden. Om dit doel te realiseren probeert de Smart City organisatie middels een wedstrijd ontwikkelaars aan te trekken.
De Global Blockchain Challenge is een wedstrijd voor de meest innovatieve blockchain-startups in de wereld. Dubai hoopt de startups op deze manier aan te kunnen trekken om in de stad te komen opereren. Volgens de directeur van de Smart City organisatie, Dr. Aisha Bint Butti Bin Bishr, heeft de stad veel potentie voor cryptocurrency-bedrijven:

Dubai heeft zichzelf gevestigd als een wereldwijde bestemming voor innovators en ondernemers in de blockchain-industrie. Geleid door de visie van ons leiderschap, wil het emiraat de nieuwste technologieën gebruiken om een naadloze stedelijke ervaring te creëren voor zijn bewoners en bezoekers.

De eerste ronde van de Global Blockchain Challenge is al geweest en de volgende ronde zal op 2 en 3 april plaatsvinden. Succesvolle startups krijgen de kans om kennis te maken met de cultuur in de stad. Daarnaast krijgen de winnaars van de hele competitie een geldbedrag van ongeveer €17.000. De nummer twee krijgt €13.000 en de nummer drie €9.000.
Het is nog niet zeker of het Dubai gaat lukken om in 2020 de eerste blockchain-stad in de wereld te worden. Er is echter geen gebrek aan ambitie, en geld is er ook genoeg. Al met al zorgen dergelijke competities en doelstellingen voor nog meer innovatie binnen de blockchain-industrie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie