Ivo Melchers Ivo Melchers
15/04/2024 14:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2024 14:34

Duitse topbank stapt crypto-wereld in met lancering bewaardienst

Nieuws
Duitse topbank stapt crypto-wereld met lancering bewaardienst

Foto: Uwe Aranas/Shutterstock

In Duitsland betreden de laatste tijd steeds meer grote financiële instituties het crypto-landschap. Na grote spelers zoals DZ Bank, Deutsche Bank en Commerzbank is dit keer het stokje doorgegeven aan Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), Duitslands grootste federale bank.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Duitse bankgigant gaat crypto-diensten aanbieden

LBBW heeft de handen ineengeslagen met de grote Oostenrijkse crypto exchange Bitpanda om in de twee helft van dit jaar crypto-bewaardiensten aan te bieden aan institutionele klanten. De in 2014 opgerichte beurs bracht eerder vandaag het nieuws naar buiten op socialmediaplatform X.

De samenwerking stelt de bank in staat om gebruik te maken van het digitale activaplatform van Bitpanda, hun bewaardiensten en de benodigde licenties.

In het X-bericht wordt geschreven dat LBBW gebruik zal maken van BitPanda’s ‘Investment-as-a-Service’ infrastructuur en diensten, die worden ingezet om cryptomunten zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te verkrijgen en te beheren.

Er komt een proefperiode waarin LBBW gaat experimenteren met het bewaren en aankopen van digitale activa. Deze proef wordt de komende maanden verder ontwikkeld.

Volgens LBBW is de toenemende vraag van de zakelijke klanten van de bank naar digitale activa de drijvende kracht achter de lancering van de crypto-bewaardiensten.

“De vraag van onze zakelijke klanten naar digitale activa neemt toe,” zei Dr. Jürgen Harengel, COO van LBBW. “Wij zijn ervan overtuigd dat crypto-activa zich zullen vestigen als een bouwsteen voor verdere bedrijfsmodellen. Met deze samenwerking creëren we al in een vroeg stadium de technische en regelgevende basis om de individuele cryptostrategieën van onze zakelijke klanten optimaal te ondersteunen.”

Advertentie

Duitse crypto-adoptie dendert door

LBBW volgt de groeiende trend onder Duitse banken en vermogensbeheerders om de cryptomarkt te betreden.

In februari vorig jaar kondigde DZ Bank, de op-een-na grootste bank van Duitsland, aan cryptocurrencies toe te voegen aan haar vermogensbeheerdiensten. Sinds september vorig jaar biedt Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, tevens dezelfde cryptodiensten aan.

De meest recente bankreus die een gelijkwaardige stap in de crypto-wereld zette was Commerzbank. In november ontving Commerzbank als eerste grote Duitse ‘’fullservice bank’’ de Duitse licentie voor crypto-bewaardiensten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Advertentie