Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Eerste transacties op DLT-aangedreven effectenleenplatform Deutsche Börse een feit

Eerste transacties op DLT-aangedreven effectenleenplatform Deutsche Börse een feit

Het op distributed ledger-technologie (DLT) gebaseerde effectenleenplatform van Deutsche Börse en fintech-bedrijf HQLAX is officieel gelanceerd. Commerzbank, Credit Suisse en UBS voerden op 3 december de eerste transactie op het platform uit. Deutsche Boerse maakte het nieuws gisteren bekend in een persbericht.

Deutsche Börse ontwikkelde het platform in samenwerking met fintech-bedrijf HQLAX. Dit bedrijf werd opgericht door R3 en ontwikkelt producten om liquiditeit en onderpand te beheren met behulp van R3’s Corda blockchain.

- Advertentie -

De eerste transactie op het platform was een cross-custodian swap tussen UBS en Credit Suisse. Met de transactie werd het eigendom van een mandje aan bedrijfsobligaties en Duitse staatsobligaties overgezet tussen de twee partijen.

Dankzij het gebruik van DLT was het niet nodig om effecten fysiek te verwerken tussen zogenaamde collateral agents. Dit maakte het proces sneller en efficiënter. Jens Hachmeister, hoofd van nieuwe markten bij Deutsche Börse stelt in een reactie dat de lancering de kracht van de innovatie van DLT laat zien:

Het bewijst hoe nieuwe technologie met succes kan worden gecombineerd met vertrouwde marktinfrastructuur – en de positieve ontvangst van het model in de markt spreekt voor zich.

De directeur van de Global Liquidity Group bij Credit Suisse, Romain Dumas, voegde daaraan toe:

Deze eerste productietransacties vormen een belangrijke stap in het openen van de operationele waarde die we in technologie zien. We zijn verheugd sinds het begin dat we met HQLAX werken en kijken ernaar uit om in de toekomst met hen samen te blijven werken.

Meerdere partijen waren onderdeel van de ontwikkeling van het platform, waaronder de partijen die onderdeel waren van de eerste transactie; Credit Suisse, UBS en Commerzbank. Daarnaast hielpen nog eens 15 andere marktdeelnemers mee aan de ontwikkeling zoals Goldman Sachs en ING Bank.

Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.087,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.134,85 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.149,56 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.149,81 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.190,21 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...