Kevin Schijven Kevin Schijven
20/09/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2019 09:45

Electronic Arts spoort aan om in "Crypto" te investeren met marketingstunt

Nieuws
Electronic Arts spoort aan om in

Electronic Arts (EA), de videogamegigant, spoorde 19 september plotseling mensen op Twitter aan om te investeren in cryptocurrency.


Althans dat leek het geval te zijn in eerste instantie. In plaats daarvan bleek het een marketingstunt te zijn voor het spel Apex Legends. In oktober wordt namelijk een nieuwe personage aan dat spel toegevoegd die Crypto heet.
EA was zich natuurlijk bewust van de dubbele betekenis. Het twitterbericht heeft inmiddels bijna 20.000 favorieten en 10.000 retweets. Er ging zelfs het gerucht rond dat het Twitteraccount gehackt zou zijn. Ook cryptocurrency-exchange Binance reageerde op het Twitterbericht:


Uiteindelijk had het dus niets met cryptocurrency te maken en de teleurstelling onder een aantal mensen op Twitter lijkt groot. Het betreden van een gigantisch bedrijf als EA, die verantwoordelijk is voor spellen als Battlefield, Fifa, Need for Speed en The Sims, in de cryptocurrency-markt had dan ook van grote invloed kunnen zijn. De wereld van gaming wordt vaker gezien als de volgende stap voor deze markt, aangezien sommige spellen geschikt zouden zijn voor het toepassen van blockchain-technologie, vooral als het gaat om zogenaamde microtransacties.
Voor wie geïnteresseerd is in het spel: het Crypto personage zal onderdeel zijn van het derde seizoen van Apex Legends en zal beschikbaar zijn vanaf 1 oktober. Een nieuwe trailer van de game kun je hier bekijken:

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie