Ivo Melchers Ivo Melchers
13/05/2023 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2023 17:45

Bekende crypto wallet laat gebruikers crypto met PayPal kopen

Nieuws
Crypto wallet MetaMask ontkent zorgelijke geruchten over belasting

Foto: Shutterstock/Diego Thomazini

MetaMask, de populaire self-custody wallet, heeft een primeur te pakken: het is namelijk de allereerste Web3 wallet die gebruikers in staat stelt om ethereum (ETH) vanuit de wallet te kopen met de betalingsprovider PayPal. De functie is momenteel uitsluitend beschikbaar voor gebruikers uit de Verenigde Staten en maakt het proces van ethereum kopen zeer gemakkelijk.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

PayPal en crypto wallet MetaMask

Ongeveer een maand geleden kon je al in het crypto nieuws lezen dat MetaMask een nieuwe feature had gelanceerd waarmee gebruikers direct vanuit hun wallet crypto konden kopen. In een totaal van 189 landen kunnen lokale betalingsmethoden sindsdien worden gebruikt voor de aanschaf van maar liefst negentig cryptocurrencies direct vanuit de MetaMask wallet.

In december sloot MetaMask al een samenwerking met PayPal, maar op 11 mei liet de populaire Web3 wallet op twitter weten dat PayPal betalingen voor ethereum inmiddels mogelijk zijn.

Bovendien worden gebruikers nu in staat gesteld om ether vanuit PayPal te versturen naar MetaMask. PayPal-gebruikers uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kunnen de betalingsprovider namelijk ook gebruiken om ethereum te kopen, verkopen en vast te houden. Naast ether biedt PayPal deze diensten ook voor bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC).

Vooralsnog is ethereum de enige beschikbare cryptocurrency die je kunt kopen middels PayPal.

De ether aankopen kunnen eenvoudig worden gedaan via de browserextensie, mobiele app of portfolio dApp van MetaMask.

Naast PayPal ondersteunde MetaMask al verschillende betalingskanalen waaronder Coinbase Pay, MoonPay, Sardine, Transak en Wyre.

Advertentie

Bitcoin en ethereum bezit van PayPal

In een kwartaalrapport dat deze week werd ingediend, onthulde Paypal dat het op 31 maart een totaal van 943 miljoen dollar aan BTC, ETH, BCH en LTC onder beheer had. Aan het einde van 2022 hield het bedrijf nog 604 miljoen dollar aan crypto-activa vast voor zijn klanten, wat betekent dat het bezit met 56% is toegenomen.

91,3% van alle crypto holdings bestaan bovendien uit de twee grootste cryptocurrencies wat betreft marktkapitalisatie: bitcoin en ethereum.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie