Ivo Melchers Ivo Melchers
10/05/2023 09:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2023 09:10

PayPal heeft bijna $1 miljard aan bitcoin en ethereum op de balans

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Ink Drop/Shutterstock

In de afgelopen paar jaar heeft PayPal langzaam maar zeker terrein gewonnen binnen de crypto-industrie. De betalingsgigant heeft namelijk verschillende crypto functies geïntroduceerd tot zijn klanten. Eind 2020 zette PayPal de eerste grote stap in de crypto-wereld door gebruikers uit de Verenigde Staten in staat te stellen om bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) te kopen, verkopen en vast te houden. De betalingsverwerker heeft in een nieuw kwartaal rapport bekend gemaakt hoeveel crypto het vasthoudt voor zijn klanten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bijna $1 miljard aan BTC, ETH, BCH en LTC

Enkele maanden geleden kon je in het crypto nieuws lezen dat PayPal op 31 december een totaal van $604 miljoen aan BTC, ETH, BCH en LTC vasthield voor zijn klanten. Dit was de eerste keer dat het bedrijf transparant was over zijn crypto holdings, aangezien dit vorig jaar verplicht werd gesteld door de Amerikaanse financiële toezichthouder.

Uit het nieuwe kwartaalrapport blijkt dat de hoeveelheid crypto bij PayPal met 56% is toegenomen sinds het laatste kwartaal van 2022. Het bedrijf laat namelijk weten dat het op 31 maart, aan het einde van het eerste kwartaal van 2023, een totaal van $943 miljoen aan crypto in bezit had.

Bitcoin en ethereum zijn verantwoordelijk voor maar liefst 91,3% van het totaal. De resterende 8,7% wordt opgemaakt door bitcoin cash en litecoin, maar er wordt niet gespecificeerd hoe deze verdeeld zijn.

Paypal’s gerapporteerde totale financiële verplichtingen voor het eerste kwartaal bedroegen $1,2 miljard. Crypto-activa waren goed waren 77,9%, een toename van meer dan 10% dan de gerapporteerde verplichtingen van het vierde kwartaal van 2022. Het bedrijf houdt geen cryptocurrencies aan op zijn balans buiten de activa van zijn klanten.

Advertentie

PayPal en crypto

Nadat het bedrijf in november 2020 crypto-diensten begon aan te bieden, zijn de ontwikkelingen niet gestopt. Later werd het namelijk ook mogelijk om de eerdergenoemde cryptocurrencies te gebruiken als betaalmiddel bij alle PayPal aangesloten winkels in de VS. Sinds 2021 kunnen inwoners uit het Verenigd Koninkrijk ook BTC, ETH, BCH en LTC kopen, verkopen en vasthouden.

Sinds juni vorig jaar is het tevens mogelijk om crypto vanuit PayPal naar andere crypto wallets te sturen. Sinds kort kunnen gebruikers van Venmo, de mobiele peer-to-peer­ (P2P) betaalapp van PayPal, crypto verzenden op het platform. Sinds 2021 kan de sociale betaalapp worden gebruikt voor het kopen, verkopen en vasthouden van BTC, ETH, BCH en LTC.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Advertentie