Erik Juffermans Erik Juffermans
02/05/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2023 04:00

Venmo gebruikers kunnen snel hun bitcoin en crypto versturen

Nieuws
Venmo gebruikers kunnen snel hun bitcoin en crypto versturen

Foto: XanderSt/Shutterstock

In een persbericht van 28 april maakte de betaaldienst Venmo bekend dat gebruikers binnenkort crypto kunnen verzenden. In 2021 voegde Venmo al een functie toe die gebruikers de mogelijkheid gaf om crypto aan te schaffen via de betalingsapp. De nieuwe functie van Venmo is een volgende stap in de uitbreiding van crypto diensten voor zijn gebruikers.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto populair op Venmo

Het gebruik van crypto onder Venmo gebruikers is aanzienlijk. Zo vergrootte de helft van alle gebruikers met crypto hun crypto bezit op het platform sinds de lancering. Daarnaast verplaatste 74 procent van de mensen die gebruik maken van de Venmo crypto wallet hun assets de afgelopen twaalf maanden niet.

De Venmo achterban maakt veel gebruik van crypto. De stap om crypto transacties te ondersteunen is dus ook zeker geen verrassing. Volgens Venmo zelf, dat overigens in handen van de betalingsdienst Paypal is, zal de functie erg vanzelfsprekend en gemakkelijk in gebruik zijn. Een simpel ontwerp zal het instapproces in de wereld van crypto voor nieuwelingen gemakkelijk maken, aldus de betalingsdienst. 

Venmo zal ook transacties mogelijk maken met behulp van een QR-code. Zo kunnen bijvoorbeeld QR-codes op een andere telefoon gescand worden om een transactie te accepteren.

Sinds 2021 een grote speler

Zoals gezegd manifesteerde Venmo zich in 2021 al als een grote speler in de crypto industrie door crypto aankopen te faciliteren aan zijn 70 miljoen gebruikers. De nieuwe functie, die in de komende weken gelanceerd zal worden, zal de rol van Venmo in de snelgroeiende crypto wereld enkel vergroten.

Het crypto aanbod op Venmo is echter relatief beperkt. Zo kunnen gebruikers alleen bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC) en bitcoin cash (BCH) aanschaffen. De aanwezigheid van de laatste twee is wellicht opvallend, aangezien ze de laatste jaren enigszins uit de smaak zijn gevallen.

Of er ook plannen zijn om dit aanbod te vergroten is tot op heden niet bekend. Interessante toevoegingen aan het assortiment zouden bijvoorbeeld stablecoins zijn.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie