Erik Juffermans Erik Juffermans
02/05/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2023 04:00

Venmo gebruikers kunnen snel hun bitcoin en crypto versturen

Nieuws
Venmo gebruikers kunnen snel hun bitcoin en crypto versturen

Foto: XanderSt/Shutterstock

In een persbericht van 28 april maakte de betaaldienst Venmo bekend dat gebruikers binnenkort crypto kunnen verzenden. In 2021 voegde Venmo al een functie toe die gebruikers de mogelijkheid gaf om crypto aan te schaffen via de betalingsapp. De nieuwe functie van Venmo is een volgende stap in de uitbreiding van crypto diensten voor zijn gebruikers.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto populair op Venmo

Het gebruik van crypto onder Venmo gebruikers is aanzienlijk. Zo vergrootte de helft van alle gebruikers met crypto hun crypto bezit op het platform sinds de lancering. Daarnaast verplaatste 74 procent van de mensen die gebruik maken van de Venmo crypto wallet hun assets de afgelopen twaalf maanden niet.

De Venmo achterban maakt veel gebruik van crypto. De stap om crypto transacties te ondersteunen is dus ook zeker geen verrassing. Volgens Venmo zelf, dat overigens in handen van de betalingsdienst Paypal is, zal de functie erg vanzelfsprekend en gemakkelijk in gebruik zijn. Een simpel ontwerp zal het instapproces in de wereld van crypto voor nieuwelingen gemakkelijk maken, aldus de betalingsdienst. 

Venmo zal ook transacties mogelijk maken met behulp van een QR-code. Zo kunnen bijvoorbeeld QR-codes op een andere telefoon gescand worden om een transactie te accepteren.

Sinds 2021 een grote speler

Zoals gezegd manifesteerde Venmo zich in 2021 al als een grote speler in de crypto industrie door crypto aankopen te faciliteren aan zijn 70 miljoen gebruikers. De nieuwe functie, die in de komende weken gelanceerd zal worden, zal de rol van Venmo in de snelgroeiende crypto wereld enkel vergroten.

Het crypto aanbod op Venmo is echter relatief beperkt. Zo kunnen gebruikers alleen bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC) en bitcoin cash (BCH) aanschaffen. De aanwezigheid van de laatste twee is wellicht opvallend, aangezien ze de laatste jaren enigszins uit de smaak zijn gevallen.

Of er ook plannen zijn om dit aanbod te vergroten is tot op heden niet bekend. Interessante toevoegingen aan het assortiment zouden bijvoorbeeld stablecoins zijn.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie