Simon Bosch Simon Bosch
01/10/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2023 19:00

Crypto Rewind 39: Ethereum stijgt na nieuws, frauderende beurs gepakt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto Rewind 39: Ethereum stijgt na nieuws, frauderende beurs gepakt

Foto: boyphare/Shutterstock

Elke week blikken we terug op het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week. Twee weken geleden was niet zo positief voor de crypto-markt, veel coins stonden op het punt nog veel verder te dalen. Maar afgelopen week was anders. De markt heeft een mooie stijging achter de rug door verschillende goede nieuwtjes. Ondertussen gaat het gevecht tussen overheden en marktparticipanten onvermoeid door.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin stijgt door lagere inflatie VS

De meeste cryptocurrencies zijn afgelopen week in het groen geëindigd. Misschien wel de belangrijkste factor hierin is dat de Amerikaanse inflatie begint te verzwakken, waardoor investeerders meer bereid zijn om risico te nemen.

De markt hoopt namelijk dat de centrale banken spoedig kan stoppen met het verhogen van de rentes. Cijfers in de EU waren al enigszins hoopgevend, maar we zijn nog niet veilig blijkt uit de nieuwe video van Madelon Vos.

Advertentie

Ethereum beursfondsen op komst

Ethereum (ETH) was één van de grote sterspelers van afgelopen week. De koers is met ongeveer 7% gestegen, de grootste stijging sinds halverwege juni.

Naast door het macro-economische nieuws zal dit ook komen doordat verschillende bedrijven aanvragen hebben gedaan voor Ethereum-beursfondsen. Daarnaast heeft een van die grote fondsbeheerders aangekondigd 10% van de winsten te doneren aan de ontwikkeling van het netwerk.

Nieuw Ethereum project ‘Starknet’ start vandaag met airdrop programma
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Cryptobeurs opgedoekt na miljoenfraude

Helaas was niet al het grote nieuws positief. In Hong Kong heeft zich één van de grootste fraudezaken in de geschiedenis van de stadsstaat onttrokken.

Klanten van de crypto exchange JPEX zouden omgerekend maar liefst 170 miljoen dollar aan coins zijn verloren. Ze zouden zijn gestolen door medewerkers van het platform, dat nu zelfs zijn deuren sluit.

Nieuw Ethereum platform ziet gelijk miljarden wegstromen na lancering
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Oprichter Three Arrows Capital opgepakt in Singapore

Iets verder naar het zuiden was het ook al raak. Vorig jaar is het in Singapore gevestigde crypto-investeringsfonds Three Arrows Capital (3AC) failliet gegaan, waarna de oprichters een tijd spoorloos waren. Nu is de oprichter Su Zu opgepakt in Singapore. 3AC wordt beschuldigd van wanbeleid en het verstrekken van foutieve informatie aan beleidsmakers.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie