Simon Bosch Simon Bosch
01/10/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2023 06:00

Nóg een Ethereum beursfonds onderweg – koersexplosie op komst?

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Shutterstock/SrideeStudio

De afgelopen paar maanden hoopte de markt op de goedkeuring van een bepaald soort Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin (BTC), maar helaas met geen enkel succes in de Amerikaanse markt. Toch bieden zogeheten futures-ETF’s een uitkomst. Crypto-bedrijven doen opeens massaal aanvragen voor deze beursfondsen voor ethereum (ETH). Een nieuwe aanvraag zou gunstig kunnen zijn voor de ethereum koers.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Steeds meer Ethereum beursfondsen onderweg

De afgelopen paar weken wacht de achterban van Ethereum op Amerikaanse ETH-beursfondsen op basis van futurescontracten. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) laat namelijk nog steeds geen crypto-beursfondsen toe op aandelenbeurzen die de daadwerkelijke cryptocurrencies als onderliggende waarde hebben.

Toch heeft het al verschillende ETF’s voor bitcoin goedgekeurd. Nu staan er een aantal aanvragen voor ethereum-fondsen in de wachtrij bij de beleidsmaker, en daar komen steeds meer aanvragen bij. Nu is het fonds van de vermogensbeheerders Invesco en Galaxy Digital daaraan toegevoegd, schrijft Bloombergs ETF-analist Eric Balchunas op sociale mediaplatform X. De twee bedrijven werken samen voor de ‘Invesco Galaxy Ethereum ETF’.

De aanvraag dateert van afgelopen vrijdag en is al de vijfde aanvraag van dit type. Valkyrie, Bitwise en ProShares gingen Invesco Galaxy namelijk al voor. Daarnaast is het fonds van VanEck al goedgekeurd. De handel in de Ethereum Strategy ETF zal naar verwachting komende maandag al beginnen onder het beurssymbool EFUT.

Advertisement

Ethereum nieuws wisselvallig

Ondertussen is het vooruitzicht voor de ethereum koers wisselend. Onlangs noemden marktanalisten de koers nog ondergewaardeerd ten opzichte van bitcoin, maar vooralsnog is hier nog weinig verandering in gekomen. Onderzoekers van JP Morgan waren juist niet zo te spreken van ethereum. Vlak hierna ging het nieuws dat een grote update vermoedelijk nog langer zal duren dan verwacht.

Zelfs Ethereum-oprichter Vitalik Buterin heeft een flink bedrag aan ETH verkocht. Bovendien was hij niet de enige whale die af wilde van zijn coins.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement