Erik Juffermans Erik Juffermans
01/10/2023 09:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2023 09:54

Ethereum profiteert: Groot ETH beursfonds gaat winsten delen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum profiteert: Groot ETH beursfonds gaat winsten delen

Foto: leksiv/Shutterstock

VanEck is een van de vele gegadigden voor een Ethereum (ETH) beursfonds. Het heeft al een Ethereum futures ETF en er wordt ook een spot Ethereum ETF voorbereid. Het investeringsfonds heeft aangegeven 10 procent van de beursfonds winsten aan The Protocol Guild te geven. Dit is een groep Ethereum ontwikkelaars.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

VanEck gaat Ethereum ETF winsten delen

Dit maakte VanEck bekend op 29 september bekend via X. De 10 procent winst zal ten minste voor de komende tien jaar aan de Ethereum ontwikkelaars worden gegeven. VanEck spoort ook andere fondsen aan om winsten met de gemeenschap te delen.

“Als TradFi wil profiteren van de inspanningen van de Ethereum ontwikkelaars, dan is het logisch dat we hun werk ook belonen. We moedigen andere asset managers/ETF uitgevers om ook te overwegen om op dezelfde manier terug te geven,”

Aldus VanEck. The Protocol Guild, het Ethereum ontwikkelingsteam waar het geld naar toe zal gaan, is momenteel bezig met EIP-4844. Dit is een Ethereum verbeteringsvoorstel dat ‘proto-danksharding’ moet introduceren. Deze verbetering staat voor later dit jaar op de planning, en moet drastisch de snelheid van Ethereum transacties verhogen. Ook zullen Ethereum transacties naar schatting 10 tot 100 keer goedkoper worden.

ETH spot beursfondsen laten op zich wachten

De keuze van VanEck om winsten te delen met de ontwikkelaars is opvallend en bewonderenswaardig. Meerdere projecten binnen de crypto sector zelf deden dit ook al. Bijvoorbeeld Lido, Uniswap, Arbitrum en Optimism om er een paar te noemen. VanEck is echter de eerste grote speler uit de traditionele financiële wereld die deze keuze maakt. En daarmee wordt er een hele mooie brug tussen crypto en TradFi geslagen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) keurde al meerdere Ethereum futures ETF’s goed. Ethereum spot futures laten echter nog even op zich wachten. Afgelopen week werd bekend dat de SEC diens beslissingen over meerdere Ethereum spot ETF’s voor zich uit schoof. De volgende deadline voor deze spot ETF’s staat in december op de planning.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement