Ivo Melchers Ivo Melchers
28/09/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2023 15:00

Ook Ethereum ETF laat langer op zich wachten: deadlines uitgesteld

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ook Ethereum ETF laat langer op zich wachten: deadlines uitgesteld

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

De ethereum (ETH) spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen van vermogensbeheerders ARKInvest en VanEck zullen langer moeten wachten op een reactie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Een beslissing voor beide aanvragen is namelijk ruim vóór de eerste deadline uitgesteld.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

ETF beursfondsen uitgesteld

Eerder deze maand heb je wellicht op Crypto Insiders voorbij zien komen dat dat de twee investeringsbedrijven hun aanvraag hadden ingediend bij de SEC. Specifiek werd op 6 september de zogenoemde ‘19b-4-aanvragen’ op het bureau van de toezichthouder gelegd. Op 26 september werden beide aanvragen gepubliceerd in het Federal Register, wat betekent dat de beoordelingsprocedure waarin de SEC een oordeel zal moeten vellen officieel van start ging.

In totaal heeft de toezichthouder drie tussentijdse deadlines die uitgesteld mogen worden. Vóór de vierde deadline zal hoe dan ook een definitief besluit naar buiten moeten worden gebracht. Voor beide aanvragen stond de eerste deadline pas voor begin november op de agenda. Het nieuws kwam dus geheel onverwachts naar buiten gisteravond.

Het uitstel van de gezamenlijke aanvraag van ARKInvest en 21Shares kwam als eerste aan bod . Specifiek werd er onder andere het volgende geschreven door de SEC:

‘’De Commissie acht het passend om een langere periode vast te stellen waarbinnen actie moet worden ondernomen met betrekking tot de voorgestelde regelwijziging, zodat het voldoende tijd heeft om de voorgestelde regelwijziging en de daarin aan de orde gestelde kwesties te overwegen.’’

De tweede deadline staat gepland voor 26 december.

Het duurde niet lang voordat er ook een reactie kwam op de poging van VanEck. Deze bevatte soortgelijke bewoordingen, maar de volgende deadline staat één dag eerder op de agenda.

Advertentie

Bitcoin ETF uitstel ARKInvest

Het is de tweede keer deze week dat vermogensbeheerbedrijf ARK Invest een deadline in de beoordelingsprocedure van een beursfonds uitgesteld ziet worden. Gisteren kon je namelijk lezen dat de SEC bekend had gemaakt meer tijd nodig te hebben voor de bitcoin (BTC) spot-ETF aanvraag van ARK Invest.

De bitcoin-poging van ARK Invest is eveneens gezamenlijk met de Zwitserse Exchange Traded Product (ETP) uitgever 21Shares. Net als nu besloot de SEC om ruim voor de deadline al een definitief besluit uit te stellen. Bovendien kreeg GlobalX, een bekende uitgever van ETF’s, hetzelfde nieuws te verwerken gisteren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht
Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Advertentie