Thom Derks Thom Derks
07/06/2023 11:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:22

Ethereum DeFi volume stijgt 444% na Binance en Coinbase aanval

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum DeFi volume stijgt 444% na Binance en Coinbase aanval

Foto: Shutterstock/Volodymyr_Shtun

Het totale handelsvolume op de decentrale beursplatformen is met bijna 800 miljoen dollar gestegen in de afgelopen twee dagen. Dat heeft alles te maken met de aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Coinbase en Binance. De twee beursgiganten staat een rechtszaak tegen de toezichthouder te wachten en dat zorgt ervoor dat beleggers massaal vluchten naar de DeFi-wereld.

EigenLayer maakt groots debuut op Ethereum met al miljarden gestaket
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

444 procent stijging in DeFi

Als je al wat langer meeloopt binnen de industrie, dan heb je vast weleens van een decentraal handelsplatform gehoord, ook bekend als een DEX. In principe zijn dat alternatieven voor partijen als Binance en Coinbase, waarbij je op basis van smart contracts kunt handelen op een blockchain. Zo kun je zonder tussenpersonen handelen en zit er in principe geen gecentraliseerde entiteit meer tussen de koper en verkoper.

Uniswap V3 (Ethereum), Uniswap V3 (Arbitrum) en Pancakeswap V3 (BSC) zijn op dit moment de drie grootste decentrale beursplatformen. Samen zijn zij goed voor 53 procent van het totale handelsvolume van alle decentrale crypto exchanges. Tussen 5 en 7 juni is het handelsvolume van deze beurzen met 792 miljoen dollar of 444 procent gestegen.

Ook het handelsvolume op Curve, een DEX op Ethereum (ETH) waar het mogelijk is om stablecoins te verhandelen, steeg met 328 procent. Op het moment van schrijven is het gros van de handel op Curve gefocust op de handel in USD Coin (USDC) en Tether (USDT).

Advertentie

De hype om memecoins

Het handelsvolume op de decentrale beurzen ging in mei ook nog even dat van Coinbase voorbij. Dat gebeurde tijdens de zogenaamde hype om memecoins als pepe (PEPE) en turbo (TURBO) die op dat moment compleet door het dak gingen via Uniswap en enkele andere decentrale protocollen. Ook vandaag zijn memecoins als pepe weer in de smaak.

Dat kwam vooral vanwege het feit dat deze memecoins niet te vinden zijn bij gecentraliseerde beurzen. Om ze te kopen moeten mensen dus hun weg naar dit soort decentrale handelsplatformen vinden.

Terwijl de handelsvolumes bij de decentrale beursplatformen door het dak gaan, zien we bij Binance een tegenovergestelde trend gebeuren. Binance kende gisteren een netto-uitstroom van 778,6 miljoen dollar aan ethereum. Het handelsplatform zag 871,7 miljoen dollar aan instromen en moest daar een uitstroom van 1,65 miljard dollar tegenover zetten. Dat gaat gepaard met dit nieuws.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie