Erik Juffermans Erik Juffermans
14/03/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2023 18:00

Aandeelhouders klagen Silicon Valley Bank aan

Nieuws
Aandeelhouders klagen Silicon Valley Bank aan

Foto: Sundry Photography/Shutterstock

Vorige week kwam Silicon Valley Bank (SVB) in de problemen. Tot voor kort was de bank nog een van de grootste banken in de Verenigde Staten maar na een bankrun moest de bank haar deuren sluiten. Volgens verschillende bronnen is er echter meer gaande en zijn er achter de schermen grote fouten begaan. Op maandag werd bekend dat aandeelhouders naar de rechter stappen om de bank aan te klagen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Aandeelhouders SVB stappen naar rechter

SVB bank kwam al in het crypto nieuws vanwege de ‘depeg,’ of ontkoppeling, van de USD Coin (USDC). De stablecoin had 3 miljard dollar aan reserves bij de bank ondergebracht. Inmiddels heeft USDC zijn link met de dollar weer hersteld.

Volgens aandeelhouders van SVB hebben de bank en met name CEO Greg Becker en CFO Daniel Beck informatie achtergehouden. Ze zouden namelijk op de hoogte zijn geweest dat de bank “erg kwetsbaar” was voor een bankrun. 

“[Silicon Valley Bank] hield informatie achter over de effecten van een stijgende rente door de Federal Reserve. Ze wisten dat dit de potentie had om onherstelbare schade te veroorzaken voor het bedrijf.”

Silicon Valley Bank is een van de drie crypto banken die vorige week omviel. Naast SVB sloten ook Silvergate Bank en Signature Bank hun deuren. De drie instituties waren drie van de weinige traditionele financiële entiteiten die liquiditeit leverde aan de crypto industrie. Het wegvallen van de drie banken heeft zorgen opgewekt over het potentiële gebrek aan liquiditeit voor de crypto sector, zegt Scott Melker:

“Silvergate, Silicon Valley en Signature zijn allemaal gesloten. Klanten worden schadeloos gesteld, maar er is eigenlijk niemand meer om crypto bedrijven in de VS te bankieren.”

Volgende bullrun komt uit Azië?

Volgens sommigen is de sluiting van de drie banken het zoveelste effect van de vijandige houding die Amerikaanse autoriteiten hebben ten opzichte van crypto. Enkele weken geleden wees mede-oprichter van exchange Gemini, Cameron Winklevoss, hier al op. Hij verwacht dat de volgende crypto bullrun daarom vanuit Azië zal komen.

Regeringen in Azie zijn namelijk een stuk positiever over crypto. Hong Kong sprak zelfs recent de ambitie uit om een crypto hub te worden. Nieuwe pro-crypto wetten in de stadstaat zagen al grote financiële instituties uit de regio naar Hong Kong verhuizen om crypto diensten aan te bieden. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie
Advertentie