Ivo Melchers Ivo Melchers
03/01/2023 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2023 11:01

World Economic Forum ziet 2022 als keerpunt voor crypto industrie

Nieuws

Foto: monticello / Shutterstock.com

Het World Economic Forum (WEF) is een non-profit organisatie waar jaarlijks wereldberoemde politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en internationale organisaties, academici, maatschappelijke organisaties en journalisten bijeenkomen met als doel om de economie over de gehele wereld te verbeteren. Onder andere onze minister-president Mark Rutte is hier elk jaar aanwezig.

In een artikel van het WEF vergelijkt het het afgelopen jaar met de welbekende dot-com bubble, maar het staat niet geheel negatief tegenover de opkomende sector van cryptocurrencies. Het artikel is geschreven door Digital Currency Governance Consortium ambtenaar Dante Disparte.

Internationaal hedgefonds onthult gigantische bezit in bitcoin ETF’s
Internationaal hedgefonds onthult gigantische bezit in bitcoin ETF’s

Is crypto hetzelfde als de dot-com bubble?

Om te beginnen is het handig om te weten wat de dot-com bubble precies was. Dit was namelijk een ‘bubbel’ op de aandelenmarkt aan het eind van de jaren negentig, waar de waarde van aandelen van internetbedrijven snel stegen. Echter ‘knapte’ de bubbel tevens in het voorjaar van 2000, aangezien de koersen in elkaar stortten. Het gevolg was dat veel internetbedrijven de handdoek in de ring moesten gooien.

Zoals gezegd vergelijkt de schrijver van het artikel de cryptomarkt met deze internetzeepbel. Dit klinkt in zekere zin dramatisch, maar Disparte geeft aan dat het juist positief kan zijn voor de toekomst van crypto en web 3.0:

‘’Net zoals het barsten van de dot-com bubble in de vroege jaren 2000 nodig was om de toekomst van het internet over te dragen aan duurzamere bedrijven, bedrijfsmodellen en use cases, markeert 2022 misschien een overdracht van cryptotechnologie en blockchain-infrastructuur aan vastere handen.’’

Advertentie

Toekomst crypto

Disparte wees er ook op dat regulatie van de crypto markt positief zal uitpakken voor de opkomende sector. Het geeft aan dat ‘’de landen die verantwoorde concurrentie mogelijk maken, de toekomst zullen vormgeven’’. Daarnaast erkent het artikel van het WEF de rol van de blockchaintechnologie in de algemene financiële sector:

‘’Cryptografie en blockchains zullen integrale onderdelen blijven van de moderne economische gereedschapskist, ondanks de grote schade die deze instrumenten hebben veroorzaakt wanneer ze door de verkeerde mensen worden gehanteerd.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie