Ivo Melchers Ivo Melchers
03/01/2023 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2023 11:01

World Economic Forum ziet 2022 als keerpunt voor crypto industrie

Nieuws

Foto: monticello / Shutterstock.com

Het World Economic Forum (WEF) is een non-profit organisatie waar jaarlijks wereldberoemde politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en internationale organisaties, academici, maatschappelijke organisaties en journalisten bijeenkomen met als doel om de economie over de gehele wereld te verbeteren. Onder andere onze minister-president Mark Rutte is hier elk jaar aanwezig.

In een artikel van het WEF vergelijkt het het afgelopen jaar met de welbekende dot-com bubble, maar het staat niet geheel negatief tegenover de opkomende sector van cryptocurrencies. Het artikel is geschreven door Digital Currency Governance Consortium ambtenaar Dante Disparte.

Bitvavo aanpassing: zo is Bitvavo weer de goedkoopste beurs van ons land
Bitvavo aanpassing: zo is Bitvavo weer de goedkoopste beurs van ons land

Is crypto hetzelfde als de dot-com bubble?

Om te beginnen is het handig om te weten wat de dot-com bubble precies was. Dit was namelijk een ‘bubbel’ op de aandelenmarkt aan het eind van de jaren negentig, waar de waarde van aandelen van internetbedrijven snel stegen. Echter ‘knapte’ de bubbel tevens in het voorjaar van 2000, aangezien de koersen in elkaar stortten. Het gevolg was dat veel internetbedrijven de handdoek in de ring moesten gooien.

Zoals gezegd vergelijkt de schrijver van het artikel de cryptomarkt met deze internetzeepbel. Dit klinkt in zekere zin dramatisch, maar Disparte geeft aan dat het juist positief kan zijn voor de toekomst van crypto en web 3.0:

‘’Net zoals het barsten van de dot-com bubble in de vroege jaren 2000 nodig was om de toekomst van het internet over te dragen aan duurzamere bedrijven, bedrijfsmodellen en use cases, markeert 2022 misschien een overdracht van cryptotechnologie en blockchain-infrastructuur aan vastere handen.’’

Advertentie

Toekomst crypto

Disparte wees er ook op dat regulatie van de crypto markt positief zal uitpakken voor de opkomende sector. Het geeft aan dat ‘’de landen die verantwoorde concurrentie mogelijk maken, de toekomst zullen vormgeven’’. Daarnaast erkent het artikel van het WEF de rol van de blockchaintechnologie in de algemene financiële sector:

‘’Cryptografie en blockchains zullen integrale onderdelen blijven van de moderne economische gereedschapskist, ondanks de grote schade die deze instrumenten hebben veroorzaakt wanneer ze door de verkeerde mensen worden gehanteerd.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie