Home Nieuws ‘Global Blockchain Leader’ bij Deloitte neemt ontslag om zich bij een blockchain-based...

‘Global Blockchain Leader’ bij Deloitte neemt ontslag om zich bij een blockchain-based startup aan te sluiten

- Advertentie -

Eric Piscini, voormalig Global Blockchain Leader en partner van een van de “Big Four” consultancybedrijven, Deloitte, heeft het bedrijf verlaten, meldt Forbes op 14 mei.

Piscini, die heeft meegeholpen aan de bouw van een wereldwijde blockchain-praktijk met een marktwaarde van $50 miljoen, sluit zich aan bij de startup Citizens Reserve om supply chain-netwerken naar een blockchain te verplaatsen.

De startup in haar vroege stadium, waarbij momenteel $300 miljoen is opgehaald, is een gedeelde database die is ontworpen om op alle niveaus van een supply chain te opereren. Binnen het project is een nieuwe digitale currency ZERV ontwikkeld dat gebruik maakt van het ERC20-token. De cryptocurrency zal naar verluidt worden gebruikt door leden van het consortium om toegang te krijgen tot de blockchain, waardoor ze “vrijwel onmiddellijke grenzeloze transacties” kunnen uitvoeren.

Het platform is gebaseerd op de openbare Ethereum-blockchain met slimme contracten die bestaan uit zelf uitvoerende codes, die geïmplementeerd zouden kunnen worden met behulp van verschillende private blockchain-oplossingen. Hoewel de overeenkomsten voor een lange periode beperkt zouden worden om grensoverschrijdende transacties en overwegingen omtrent wisselkoersen te sluiten, kunnen transacties met cryptocurrency naar verluidt bijna realtime worden uitgevoerd. Piscini zei:

We bouwen het Ethereum van de supply chain… De private blockchain is meer voor supply chain-transacties en de openbare blockchain wordt gebruikt voor betalingen. Er is een brug die we hebben gemaakt en dat is een beetje onze geheime saus.

ZERV wordt ook beschouwd als een utility-token omdat het gebruikers in staat stelt om goederen en diensten binnen het platform uit te wisselen. De digitale currency bevat een derde component die het onderscheidt van andere ERC20-tokens; het wordt ondersteund door assets. De reserve tegoeden zijn ontworpen om het token een “gegarandeerde waarde” van $0,01 te geven. Er zullen naar verluidt 100 miljard tokens uitgegeven met een gezamenlijke waarde van $1 miljard.

Volgens Forbes zal 85% van de opbrengsten van de token-voorverkoop gebruikt worden om assets te kopen die de tokens zullen ondersteunen. 30% van het totaal aan fondsen dat is opgehaald na de eerste ronde zal worden verspreid onder gebruikers via een mechanisme dat is ontworpen  om de creatie van de nieuwe supply chain-services op het platform te stimuleren.

De verwachte lancering van Citizens Reserve valt in juli 2018. Piscini weigerde de namen van potentiële consortiumleden bekend te maken en zei dat Citizens Reserve werkt met drie organisaties die momenteel op gecentraliseerde wijze software leveren aan de supply chain van de defensie-industrie.

De beslissing van Piscini valt in een periode van migratie van topfunctionarissen van traditioneel technische en financiële bedrijven naar blockchain en crypto. In december verliet David Marcus PayPal en Facebook om te worden benoemd tot lid van de raad van bestuur van Coinbase. Brian Armstrong zei dat de “kennis van zowel de betalingen als mobiele ruimte” van Marcus, Coinbase vooruit zou kunnen helpen.

Eerder vandaag vertrok de CFO van de Commonwealth Bank uit Australië naar Block.one, de ontwikkelaar van EOS.IS-blockchain-software, die in juni 2017 een initial coin offering (ICO) voor EOS tokens lanceerde in juni 2017.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.487,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.238,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.267,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.288,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.349,60 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...