Rico Engelbarts
21/06/2018 13:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2018 13:45

Grammy-winnaar Akon gaat “Akoin”-cryptocurrency lanceren en “Crypto City” in Senegal bouwen

Nieuws
grammy_winnaar_akon_gaat_cryptocurrency_akoin_lanceren_en_crypto_stad_bouwen

Akon, een Senegalees-Amerikaanse rapper en zonne-energie ondernemer, is van plan binnen twee weken een eigen cryptocurrency aan te bieden om de omstandigheden in Afrika te helpen verbeteren, meldt Page Six.
Tijdens het Cannes Lions International Festival of Creativity in Frankrijk, vertelde de entertainer en ondernemer aan een panel dat cryptocurrency en blockchain-technologie mensen in Afrika kunnen machtigen om een veiligere valuta te bieden die hen in staat stelt om onafhankelijk van de overheid vooruitgang te boeken.
Doel: een op crypto gebaseerde stad
Akon zei dat hij van plan is om een stad te ontwikkelen die volledig gebaseerd is op de cryptocurrency, waarvan hij zegt dat die Akoin zal gaan heten. De 2.000 hectare die door de president van Senegal aan Akon wordt toegekend, wordt volgens de Akoin-website “Akon Crypto City” genoemd. De stad zal de eerste zijn waarin een cryptocurrency de basis van transacties zal zijn.
Akon Crypto City ligt op 8 km van de nieuwe internationale luchthaven van het land en maakt volgens de website gebruik van efficiënte stadsontwerpen en een schone lei voor het “cryptoniseren” van dagelijkse zakelijke en menselijke uitwisselingen.
Toen hem technische vragen over de blockchain-technologie werden gesteld in Cannes, verwees Akon die naar “de geeks”, zeggend dat hij met de concepten op tafel komt.
Run for president
Hoe groot deze ambities ook zijn, Akon heeft ook nog andere plannen, waaronder het presidentschap in de VS. Hij zei dat hij klaar is om het tegen zowel Donald Trump als Kanye West, die ook een gooi naar het presidentschap wil doen, op te nemen in 2020. Hij hoopt dat West meedoet aan de verkiezingen, zodat hij met beide mannen kan debatteren. Ook zei hij Trump te zullen uitnodigen voor een bokswedstrijd of MMA-wedstrijd.
Akon was medeoprichter van Akon Lighting Africa met Samba Bathily en Thione Niang in 2014 om een oplossing op zonne-energie te ontwikkelen, om Afrikaanse dorpen toegang te bieden tot een betaalbare en schone bron van elektriciteit, volgens de website van de organisatie. Akon Lightning Africa is gevestigd in New York City en heeft zonneparken geïnstalleerd in 14 Afrikaanse landen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie