Home Nieuws Grammy-winnaar Akon gaat “Akoin”-cryptocurrency lanceren en “Crypto City” in Senegal bouwen

Grammy-winnaar Akon gaat “Akoin”-cryptocurrency lanceren en “Crypto City” in Senegal bouwen

- Advertentie -

Akon, een Senegalees-Amerikaanse rapper en zonne-energie ondernemer, is van plan binnen twee weken een eigen cryptocurrency aan te bieden om de omstandigheden in Afrika te helpen verbeteren, meldt Page Six.

Tijdens het Cannes Lions International Festival of Creativity in Frankrijk, vertelde de entertainer en ondernemer aan een panel dat cryptocurrency en blockchain-technologie mensen in Afrika kunnen machtigen om een veiligere valuta te bieden die hen in staat stelt om onafhankelijk van de overheid vooruitgang te boeken.

Doel: een op crypto gebaseerde stad

Akon zei dat hij van plan is om een stad te ontwikkelen die volledig gebaseerd is op de cryptocurrency, waarvan hij zegt dat die Akoin zal gaan heten. De 2.000 hectare die door de president van Senegal aan Akon wordt toegekend, wordt volgens de Akoin-website “Akon Crypto City” genoemd. De stad zal de eerste zijn waarin een cryptocurrency de basis van transacties zal zijn.

Akon Crypto City ligt op 8 km van de nieuwe internationale luchthaven van het land en maakt volgens de website gebruik van efficiënte stadsontwerpen en een schone lei voor het “cryptoniseren” van dagelijkse zakelijke en menselijke uitwisselingen.

Toen hem technische vragen over de blockchain-technologie werden gesteld in Cannes, verwees Akon die naar “de geeks”, zeggend dat hij met de concepten op tafel komt.

Run for president

Hoe groot deze ambities ook zijn, Akon heeft ook nog andere plannen, waaronder het presidentschap in de VS. Hij zei dat hij klaar is om het tegen zowel Donald Trump als Kanye West, die ook een gooi naar het presidentschap wil doen, op te nemen in 2020. Hij hoopt dat West meedoet aan de verkiezingen, zodat hij met beide mannen kan debatteren. Ook zei hij Trump te zullen uitnodigen voor een bokswedstrijd of MMA-wedstrijd.

Akon was medeoprichter van Akon Lighting Africa met Samba Bathily en Thione Niang in 2014 om een oplossing op zonne-energie te ontwikkelen, om Afrikaanse dorpen toegang te bieden tot een betaalbare en schone bron van elektriciteit, volgens de website van de organisatie. Akon Lightning Africa is gevestigd in New York City en heeft zonneparken geïnstalleerd in 14 Afrikaanse landen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.616,40 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.371,80 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€14.374,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.382,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.428,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...