Simon Bosch Simon Bosch
25/10/2022 09:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2022 09:25

Handelen in crypto is moeilijk, maar dat hoeft niet zo te zijn

Nieuws
Handelen in crypto is moeilijk, maar dat hoeft niet zo te zijn

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Als je handelt in cryptocurrencies, dan weet je misschien wel hoe moeilijk het is. Astronomisch grote stijgingen komen inderdaad voor, maar het is minstens zo gemakkelijk om ook weer alles te verliezen. Dalingen van 70% of nog meer zijn daarom ook eerder de regel dan een uitzondering. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te voorkomen dat je meer verliest dan je verdient.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handelen is vaak moeilijk

Eigenlijk is crypto een extremere variant van handelen in andere financiële producten, zoals aandelen. De totale marktwaarde van cryptovaluta is namelijk vele malen lager dan die van aandelen. Dat zorgt voor nogal wat volatiliteit.

De hele financiële industrie zit vol met mensen die proberen te voorspellen wat er gaat gebeuren, iets wat ongelofelijk moeilijk is. Het is dus niet vreemd als je soms niet goed weet wat je moet doen en wat er gebeurt in de markt. Een aantal goede manieren om door de bomen het bos te blijven zien zijn dus best handig.

Advertentie

Copy trading biedt een uitkomst

Zo zijn er een hoop diensten waar je gebruik van kunt maken. Je hebt bijvoorbeeld diensten voor ‘copy trading’ of signaaldiensten, waarbij iemand anders een idee voor een trade plaatst. Als je minder ervaren bent kun je hier dan op afgaan, om zodoende bijvoorbeeld te leren van de acties van de ander. Er zijn natuurlijk dingen waar je op moet letten bij succesvol copy traden, maar het kan een hoop zorgen wegnemen.

Sommige van dit soort partijen zijn niet direct berust op het klakkeloos kopiëren van handelaren, maar op educatie. Andere partijen zijn specifiek op crypto-activa gericht, zoals ProfitFarmers. Doordat deze dienst het uitsluitend bij crypto houdt legt het de nadruk op een groter aantal coins dan sommige andere diensten.

Uiteraard is het belangrijk om altijd twee keer na te denken voordat je advies van een ander aanneemt, maar gewoonweg acties van een ander imiteren kan heel handig zijn om niet alleen te leren, maar ook om er winst mee te maken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie