Rico Engelbarts
29/09/2018 08:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2018 08:46

Het eerste blockchain identiteit laboratorium ter wereld staat in Schotland

Nieuws
het_eerste_blockchain_identiteit_platform_staat_in_schotland

In de Schotse hoofdstad Edinburgh is op 26 september zowel het eerste blockchain-onderzoekscentrum van Europa als het eerste blockchain-identiteit laboratorium ter wereld geopend.


Het doel van het onderzoekscentrum, genaamd de Blockpass Identity Lab, is om te onderzoeken hoe blockchain-technologie toegepast kan worden bij het beschermen van privacy en online persoonlijke gegevens.
Het laboratorium is gebouwd op de Merchiston campus van de Edinburgh Napier University. Het lab is het resultaat van een samenwerking tussen de universiteit en Blockpass IDN, een blockchain-identiteit bedrijf uit Hong Kong. De samenwerking met een prijskaartje van £600.000 is gepland voor de komende drie jaar waarmee een team van onderzoekers, vijf promovendi en een virtuele blockchain-omgeving worden ondersteund.
Kate Forbes, de Schotse minister van Digitale Economie, licht toe:

Dit spannende werk, om te onderzoeken hoe blockchain-technologie persoonlijke gegevens kan beschermen tegen online oplichters en hackers, draagt ​​bij aan de traditie van innovatie en uitmuntendheid, geïllustreerd door John Napier [de Schotse wiskundige waar de Edinburgh Napier University naar vernoemd is].

Identiteitsfraude en misbruik van persoonlijke gegevens is een groeiend probleem dat steeds meer aandacht verdient. Dit jaar meldde Equifax, een van de grootste kredietinstellingen in Amerika, dat gegevens van meer dan 147 miljoen klanten waren gestolen waaronder sofinummers, rijbewijsnummers, namen en geboortedata.
Hans Lombardo, CMO bij Blockpass IDN, zegt:

Naarmate het effect van misbruik van consumentengegevens duidelijk en relevanter wordt zien we steeds vaker identiteitsbeheer in de voorhoede van discussies omtrent blockchain- en cryptografie. De oprichting van dit lab in samenwerking met Edinburgh Napier University biedt een ruimte waarin verder onderzoek en innovatie die discussie naar een nieuw niveau kan tillen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie