Erik Juffermans Erik Juffermans
13/01/2024 13:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2024 11:48

Hond eet cash voorraad op, eigenaren vinden creatieve oplossing

Nieuws
hond-eet-cash

Foto: Shutterstock/xkunclova

Een hond uit de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft zijn baasjes een hoop kopzorgen bezorgd. Hij at namelijk $4000 aan cash op. Een duur grapje zou je denken. De baasjes, Carrie en Clayton Law, hadden echter een zeer creatieve oplossing voor het probleem.

Amerikaans leger moet crypto testen: Senaat ziet potentie
Amerikaans leger moet crypto testen: Senaat ziet potentie

Het onverwachte voorval

Begin december nam Clayton Law een aannemer in dienst om een hek te installeren bij hun huis in Pittsburgh in de staat Pennsylvania. Aangezien de aannemer in cash betaald wilde worden nam Clayton $4000 aan cash op van de spaarrekening en legde dit klaar op de keukentafel. 

Niks aan de hand zou je denken. Daar dacht de trouwe viervoeter Cecil anders over. De deugniet, een mix tussen een Golden Retriever en een Poedel, vond het stapeltje geld en verorberde dit. In een interview met de Pittsburgh City Paper meent Carrie Law dat ze Cecil aantroffen met talloze kleine stukjes geld om hem heen. Het kwaad was al geschied.

De oplossing

De eerste zorg van de baasjes was opmerkelijk genoeg niet het kleine kapitaal in de maag van Cecil, maar de gezondheid van het dier. Na een telefoontje aan de dierenarts bleek de gezondheid van de hond niet in gevaar en kon de focus worden verricht op het volgende probleem: het geld.

De dure maaltijd lag Cecil niet zo lekker op de maag en hij spuugde het gros weer uit. Carrie en Clayton zochten alle snippertjes en stukjes bij elkaar en boenden deze voorzichtig schoon. Wonder boven wonder konden ze bij de bank aantonen dat het om ruim $3500 ging. $450 bleef helaas achter in de buik van Cecil.

Het is een wonder dat dit verhaal toch nog een redelijk goed einde heeft. Als de aannemer nou gewoon om een betaling in crypto in plaats van cash had gevraagd, was dit drama nooit gebeurd. Tenzij Cecil ook trek had gehad in een hardware wallet uiteraard. Een opmerkelijk verhaal is het zeker. Maar hopelijk houdt Cecil het de volgende keer gewoon bij zijn brokjes.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon