Erik Juffermans Erik Juffermans
13/01/2024 13:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2024 11:48

Hond eet cash voorraad op, eigenaren vinden creatieve oplossing

Nieuws
hond-eet-cash

Foto: Shutterstock/xkunclova

Een hond uit de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft zijn baasjes een hoop kopzorgen bezorgd. Hij at namelijk $4000 aan cash op. Een duur grapje zou je denken. De baasjes, Carrie en Clayton Law, hadden echter een zeer creatieve oplossing voor het probleem.

Decentraland (MANA) onder de loep: koers zet verwachte daling in

Het onverwachte voorval

Begin december nam Clayton Law een aannemer in dienst om een hek te installeren bij hun huis in Pittsburgh in de staat Pennsylvania. Aangezien de aannemer in cash betaald wilde worden nam Clayton $4000 aan cash op van de spaarrekening en legde dit klaar op de keukentafel. 

Niks aan de hand zou je denken. Daar dacht de trouwe viervoeter Cecil anders over. De deugniet, een mix tussen een Golden Retriever en een Poedel, vond het stapeltje geld en verorberde dit. In een interview met de Pittsburgh City Paper meent Carrie Law dat ze Cecil aantroffen met talloze kleine stukjes geld om hem heen. Het kwaad was al geschied.

De oplossing

De eerste zorg van de baasjes was opmerkelijk genoeg niet het kleine kapitaal in de maag van Cecil, maar de gezondheid van het dier. Na een telefoontje aan de dierenarts bleek de gezondheid van de hond niet in gevaar en kon de focus worden verricht op het volgende probleem: het geld.

De dure maaltijd lag Cecil niet zo lekker op de maag en hij spuugde het gros weer uit. Carrie en Clayton zochten alle snippertjes en stukjes bij elkaar en boenden deze voorzichtig schoon. Wonder boven wonder konden ze bij de bank aantonen dat het om ruim $3500 ging. $450 bleef helaas achter in de buik van Cecil.

Het is een wonder dat dit verhaal toch nog een redelijk goed einde heeft. Als de aannemer nou gewoon om een betaling in crypto in plaats van cash had gevraagd, was dit drama nooit gebeurd. Tenzij Cecil ook trek had gehad in een hardware wallet uiteraard. Een opmerkelijk verhaal is het zeker. Maar hopelijk houdt Cecil het de volgende keer gewoon bij zijn brokjes.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie