Timo Bult Timo Bult
30/04/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2019 09:45

HTC lanceert dit jaar nog nieuwe blockchain-smartphone

Nieuws

HTC, een Taiwanese elektronicafabrikant van onder andere smartphones, lanceert dit jaar nog een nieuwe versie van zijn blockchain-smartphone. Dit maakte de COO van HTC, Chen Xinsheng, bekend tijdens het International Distributed Application Forum.
HTC kondigde in het voorjaar van 2018 de eerste versie van de HTC Exodus aan. Deze smartphone werd uiteindelijk in het najaar van datzelfde jaar gelanceerd. Nu de eerste generatie van de Exodus aan de verwachtingen heeft voldaan is het tijd voor de volgende stap.
Op de telefoon kunnen een groot aantal gedecentraliseerde blockchain-apps, ook wel dApps genoemd, gebruikt worden. HTC wil het aantal ondersteunde apps verder gaan uitbreiden met de nieuwe generatie Exodus. Daarnaast wil het zich meer gaan richten op social media apps die op blockchain gebaseerd zijn.
Gebruikers kunnen naast het gebruiken van dApps ook hun cryptocurrency opslaan op de telefoon. Het maakt daarvoor gebruik van een speciale beveiligingsmodule welke onafhankelijk van Android werkt. Zowel cryptocurrencies als privégegevens kunnen zo met dezelfde veiligheid die cold storage wallets bieden op de telefoon worden bewaard.
HTC lijkt daarnaast verder in de blockchain-wereld te willen groeien. Het bedrijf ging namelijk onlangs de samenwerking aan met het blockchainfonds Proof of Capital. Dit fonds met een waarde van $50 miljoen staat bedrijven in zijn portfolio nu toe om samen te werken met HTC om zo onder andere speciale services voor de Exodus te kunnen ontwikkelen.
Heb je trouwens gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie