Rico Engelbarts
10/10/2018 16:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2023 10:07

Implosie cryptocurrency markt is nabij; Juniper Research legt uit

Nieuws
een_implosie_cryptocurrency_markt_is_nabij_juniper_research_legt_uit

Het financieel onderzoeksbedrijf Juniper Research tekent een somber toekomstbeeld voor de crypto markt gedurende de komende maanden. Zo liet het bedrijf in een onderzoeksrapport onlangs weten dat ze de hele Bitcoin (BTC) en crypto markt richting een ‘implosie’ zien bewegen.
Het rapport gaat in op de vijfjaarsverwachtingen van Juniper omtrent de BTC en altcoin markten. Het rapport beslaat hierbij meerdere perspectieven, waaronder de prestaties en evolutie van de crypto markt over het afgelopen jaar, mogelijke redenen voor de prijsdaling en de toekomst van BTC met betrekking tot mainstream betalingsgebruik.
Verder ging Juniper ook in op de technische, sociale, en regelgevende aspecten die de crypto markten laten bewegen. Een speciale sectie gaat hierbij ook in op de factoren die veelal volatiliteit aandrijven, zoals regulatie, veiligheid op cryptocurrency exchanges, hard forks en meer.
Juniper komt in het rapport tot de conclusie dat de industrie op de rand van een implosie staat. Samenvattend laat het bedrijf weten dat het hierbij vooral gaat om kwesties omtrent de waardering van BTC, de operationele werkwijzen van vele beurzen, de daling in transactievolumes, en de sterke daling in de waarde van transacties. Volgens het bedrijf kan de markt dus nog meer resultaten zoals die van de afgelopen maanden verwachten.
Als voorbeeld kan men kijken naar de evolutie in het aantal transacties over de afgelopen maanden; eind 2017 stond dit op zo’n 360.000 dagelijkse transacties, terwijl dit afgelopen september rond de 230.000 stond.
Aan de ander kant valt ook te beargumenteren dat diegenen die nu nog in crypto zitten het juist als een middel van waardeopslag zien in plaats van een speculatiemiddel. De daling in volatiliteit en transacties zou dit ondersteunen.
Juniper ziet daarentegen veel gemiste signalen voor de crypto markt. Uitzonderlijke politieke gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld de brexit of de moeilijke handelsrelaties tussen de VS en China zouden aansporing moeten zijn geweest voor een beweging van fiat naar crypto. Het feit dat zo’n beweging vrijwel niet plaats heeft gevonden is voor Juniper een teken van zwakte.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie