ING en MineHub werken aan blockchain automatisering mijnbouwindustrie

11

MineHub, een bedrijf dat innoverende technologie ontwikkelt voor de mijnbouwindustrie, gaat in samenwerking met IBM, ING en een aantal andere aan mijnbouw gerelateerde bedrijven een nieuwe oplossing ontwikkelen. Deze oplossing moet een groot deel van de supply chain in de mijnbouw automatiseren, waardoor veel kosten bespaard kunnen worden.

De wereldwijde mijnbouwindustrie is ongeveer $1,8 biljoen waard, en lijdt vanwege handmatige processen onder inefficiënties. Door een blockchain-oplossing te ontwikkelen zal er meer transparantie en automatisering in de supply chain gebracht worden. Daardoor kan elk onderdeel van de supply chain worden ingezien en worden relevante documenten gedigitaliseerd.

Een van de eerste plekken waar de oplossing geïmplementeerd zal gaan worden is de Mexicaanse Pensaquito mijn. Wanneer er grondstoffen in de mijn worden gedolven, wordt een verscheidenheid aan informatie op de blockchain gezet. Wanneer de grondstoffen worden getransporteerd, wordt ook daar elke stap geregistreerd en kunnen alle partijen zien wat er precies mee gebeurt.

Het platform zal smart contracts gebruiken om transacties te automatiseren, wat vooral handig is voor het financieringsaspect van mijnbouw. Een belangrijke speler op dit vlak is de ING Bank, een grote bank binnen de mijnbouwsector. Arnout van Heukelem, Global Head of Metals and Mining bij ING zei:

Als wereldleider in bankieren in de metaal- en mijnsector, voelen we veel van de operationele uitdagingen waarmee onze klanten worden geconfronteerd. Blockchain heeft het potentieel om deze te verminderen of zelfs te overwinnen, zoals blijkt uit ons baanbrekende werk in energie met VAKT, in handelsfinanciering met Komgo en Voltron, en in de agrarische grondstoffensector. Ik ben verheugd om samen te werken met MineHub en onze klanten in de metalen- en mijnbouwsector te helpen om hun kosten te verlagen, de transparantie te vergroten en bij te dragen aan duurzame productie en handel.

De oplossing wordt bovenop het IBM Blockchain Platform gebouwd, dat wordt aangedreven door Hyperledger Fabric. MineHub en IBM zijn van plan nog meer use cases te onderzoeken en om het platform verder uit te breiden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€9.840,07 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.916,40 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.711,00 Kopen
Bitmymoney

8.6/10

€9.712,19 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.837,78 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.016,20 Kopen
Laatste nieuws