Rico Engelbarts
17/01/2019 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2019 18:45

ING en MineHub werken aan blockchain automatisering mijnbouwindustrie

Nieuws

MineHub, een bedrijf dat innoverende technologie ontwikkelt voor de mijnbouwindustrie, gaat in samenwerking met IBM, ING en een aantal andere aan mijnbouw gerelateerde bedrijven een nieuwe oplossing ontwikkelen. Deze oplossing moet een groot deel van de supply chain in de mijnbouw automatiseren, waardoor veel kosten bespaard kunnen worden.
De wereldwijde mijnbouwindustrie is ongeveer $1,8 biljoen waard, en lijdt vanwege handmatige processen onder inefficiënties. Door een blockchain-oplossing te ontwikkelen zal er meer transparantie en automatisering in de supply chain gebracht worden. Daardoor kan elk onderdeel van de supply chain worden ingezien en worden relevante documenten gedigitaliseerd.
Een van de eerste plekken waar de oplossing geïmplementeerd zal gaan worden is de Mexicaanse Pensaquito mijn. Wanneer er grondstoffen in de mijn worden gedolven, wordt een verscheidenheid aan informatie op de blockchain gezet. Wanneer de grondstoffen worden getransporteerd, wordt ook daar elke stap geregistreerd en kunnen alle partijen zien wat er precies mee gebeurt.
Het platform zal smart contracts gebruiken om transacties te automatiseren, wat vooral handig is voor het financieringsaspect van mijnbouw. Een belangrijke speler op dit vlak is de ING Bank, een grote bank binnen de mijnbouwsector. Arnout van Heukelem, Global Head of Metals and Mining bij ING zei:

Als wereldleider in bankieren in de metaal- en mijnsector, voelen we veel van de operationele uitdagingen waarmee onze klanten worden geconfronteerd. Blockchain heeft het potentieel om deze te verminderen of zelfs te overwinnen, zoals blijkt uit ons baanbrekende werk in energie met VAKT, in handelsfinanciering met Komgo en Voltron, en in de agrarische grondstoffensector. Ik ben verheugd om samen te werken met MineHub en onze klanten in de metalen- en mijnbouwsector te helpen om hun kosten te verlagen, de transparantie te vergroten en bij te dragen aan duurzame productie en handel.

De oplossing wordt bovenop het IBM Blockchain Platform gebouwd, dat wordt aangedreven door Hyperledger Fabric. MineHub en IBM zijn van plan nog meer use cases te onderzoeken en om het platform verder uit te breiden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie