Timo Bult Timo Bult
23/04/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2019 05:00

JP Morgan breidt betalingsnetwerk uit, concurrentie Ripple steeds sterker

icon-altcoins
Altcoin nieuws
JP_morgan_breidt_betalingsnetwerk_uit_concurrentie_ripple_steeds_sterker

Uit een rapport van de bank JP Morgan Chase blijkt dat de gigant zijn Interbank Information Network (IIN) enorm heeft uitgebreid. Zo zouden al meer dan 200 banken gebruikmaken van het netwerk, waarmee het groter is dan het netwerk van bijvoorbeeld Ripple.
IIN is een netwerk van banken die de real time uitwisseling van transactie-informatie faciliteert. Waar deze uitwisseling van informatie normaal gesproken via het SWIFT-netwerk gaat, kunnen banken met behulp van het IIN deze informatie direct uitwisselen. Dit scheelt enorm in transactiekosten en -tijden.
Het netwerk werd in oktober 2017 gelanceerd in samenwerking met de Royal Bank of Canada en de Australische ANZ Bank. Het netwerk is gebaseerd op een private blockchain-netwerk, Quorum genaamd, welke op zijn beurt is gebaseerd op de Ethereum blockchain.
In het rapport schrijft John Hunter, hoofd Global Clearing for Treasury Services bij JP Morgan:

Hoe meer banken zich bij het netwerk aansluiten, hoe dramatischer de versnelling van betalingen. Naarmate het netwerk opschaalt, zullen de betalingen van onze klanten sneller worden verwerkt met lagere operationele kosten.

Daarnaast werd er een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee banken kunnen nagaan of een transactie naar een geldige rekening wordt verstuurd. In sommige gevallen worden transacties geweigerd, wat tot grote vertraging kan leiden. Door dit ook in real-time mogelijk te maken, kunnen deze vertragingen worden vermeden. In het rapport schrijft Hunter:

De verwerkingsratio’s van banken bevinden zich halverwege 80% tot 90%. Het is die kloof – de 5 tot 20 procent van de transacties – waar we wat pijn proberen te verlichten.

Met het nieuws dat JP Morgan’s IIN enorm is uitgebreid, krijgt Ripple het steeds heter onder de voeten. Ripple heeft al langere tijd geen echt grote ontwikkelingen meer geïntroduceerd, waarmee het erop lijkt dat het team achter het platform zich weinig zorgen maakt over de opkomende concurrentie.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie