Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
24/09/2019 16:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:20

Koffie met CI: het crypto nieuws van week 38

Nieuws
koffie_met_CI_samenvatting_cryptocurrency_en_blockchain_nieuws

Begin vorige week vormde de bitcoin (BTC) koers een breakout-patroon. De koers brak vervolgens op maandagmiddag uit naar beneden en de koers daalde daarmee van $10.300 richting de psychologische grens van $10.000. In de avond wist bitcoin enigszins te herstellen, waarna de koers op zowel dinsdag als woensdag voornamelijk horizontaal handelde. Op donderdagochtend zakte de koers door de $10.000, maar aan het einde van de dag lukte het de meest dominante cryptocurrency om weer boven de $10.000 uit te komen. De stijging zette door totdat de weerstand op $10.300 te sterk bleek. Op de vrijdagochtend vond bitcoin support op $10.200. In het weekend zette bitcoin opnieuw een daling in en werd er op zondag support gevonden op $9.800. Op het moment van schrijven handelt bitcoin rond de $9.570 op CoinMarketCap, na 3,1% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.
Dan Bakkt! Het langverwachte handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE) zag zondag op maandag dan eindelijk het licht. Een noemenswaardig effect op de koers van bitcoin blijft echter vooralsnog uit. Dit heeft te maken met het feit dat het handelsvolume op het platform tot op heden klein is. crypto-insiders_telegram_bannerDan Binance. De cryptocurrency exchange heeft vandaag haar Amerikaanse telg, Binance.US, gelanceerd. Vorige week konden Amerikanen zich al registeren en stortingen doen met bitcoin, ethereum (ETH), ripple (XRP), litecoin (LTC), bitcoin cash (BCH), binance coin (BNB) en tether (USDT), maar sinds vanmiddag is het ook mogelijk om te handelen in de genoemde coins. Binance.US gaat later ook basic attention token (BAT), cardano (ADA), stellar (XLM), 0x (ZRX) en ethereum classic (ETC) aan het platform toevoegen.
De ING, van Nederlandse oorsprong, heef vorige week de resultaten gepubliceerd van een onderzoek dat werd gehouden onder bijna 13.000 Europeanen. Uit het onderzoek blijkt dat het sentiment omtrent cryptocurrency langzaam gematigder lijkt te worden. Toch blijft men vasthouden aan contant geld. De bank trekt ook de conclusie dat cryptocurrency belemmerd worden in het mainstream worden. Dit zou komen door onzekerheden op het gebied van regelgeving en praktische toepassingen van cryptocurrency.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gemist gisteren?! Volgens David lopen bepaalde patronen op hun einde en zit er dus beweging aan te komen. Klik hier om verder te lezen!
Binnenkort lanceert Crypto Insiders een nieuwe dienst en daar hoort ook gloednieuwe content bij! Denk aan trading signalsAsk Me Anything-sessies met onze analisten, uitleg in video’s en in geschreven rapporten en meer! Meer lezen en een voorproefje zien van Davids macro update op video? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Advertentie