koffie_met_CI_samenvatting_cryptocurrency_en_blockchain_nieuws

Koffie met CI: het crypto nieuws van week 38

Begin vorige week vormde de bitcoin (BTC) koers een breakout-patroon. De koers brak vervolgens op maandagmiddag uit naar beneden en de koers daalde daarmee van $10.300 richting de psychologische grens van $10.000. In de avond wist bitcoin enigszins te herstellen, waarna de koers op zowel dinsdag als woensdag voornamelijk horizontaal handelde. Op donderdagochtend zakte de koers door de $10.000, maar aan het einde van de dag lukte het de meest dominante cryptocurrency om weer boven de $10.000 uit te komen. De stijging zette door totdat de weerstand op $10.300 te sterk bleek. Op de vrijdagochtend vond bitcoin support op $10.200. In het weekend zette bitcoin opnieuw een daling in en werd er op zondag support gevonden op $9.800. Op het moment van schrijven handelt bitcoin rond de $9.570 op CoinMarketCap, na 3,1% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.

Dan Bakkt! Het langverwachte handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE) zag zondag op maandag dan eindelijk het licht. Een noemenswaardig effect op de koers van bitcoin blijft echter vooralsnog uit. Dit heeft te maken met het feit dat het handelsvolume op het platform tot op heden klein is. crypto-insiders_telegram_bannerDan Binance. De cryptocurrency exchange heeft vandaag haar Amerikaanse telg, Binance.US, gelanceerd. Vorige week konden Amerikanen zich al registeren en stortingen doen met bitcoin, ethereum (ETH), ripple (XRP), litecoin (LTC), bitcoin cash (BCH), binance coin (BNB) en tether (USDT), maar sinds vanmiddag is het ook mogelijk om te handelen in de genoemde coins. Binance.US gaat later ook basic attention token (BAT), cardano (ADA), stellar (XLM), 0x (ZRX) en ethereum classic (ETC) aan het platform toevoegen.

De ING, van Nederlandse oorsprong, heef vorige week de resultaten gepubliceerd van een onderzoek dat werd gehouden onder bijna 13.000 Europeanen. Uit het onderzoek blijkt dat het sentiment omtrent cryptocurrency langzaam gematigder lijkt te worden. Toch blijft men vasthouden aan contant geld. De bank trekt ook de conclusie dat cryptocurrency belemmerd worden in het mainstream worden. Dit zou komen door onzekerheden op het gebied van regelgeving en praktische toepassingen van cryptocurrency.

Advertentie

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gemist gisteren?! Volgens David lopen bepaalde patronen op hun einde en zit er dus beweging aan te komen. Klik hier om verder te lezen!

Binnenkort lanceert Crypto Insiders een nieuwe dienst en daar hoort ook gloednieuwe content bij! Denk aan trading signalsAsk Me Anything-sessies met onze analisten, uitleg in video’s en in geschreven rapporten en meer! Meer lezen en een voorproefje zien van Davids macro update op video? Klik dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.721,73 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.669,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.691,47 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.721,29 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.733,99 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.737,09 Kopen
Laatste nieuws