Home Nieuws Onderzoek ING: "Een op de drie Europeanen ziet cryptocurrency als de toekomst...

Onderzoek ING: “Een op de drie Europeanen ziet cryptocurrency als de toekomst van online betalingen”

ING heeft de resultaten van een onderzoek over cryptocurrency gepubliceerd. Het vroeg 12.813 Europeanen onder andere wat zij over cryptocurrency weten, hoe ze er over  hebben geleerd en wat zij van de toekomst van cryptocurrency verwachten. Het sentiment omtrent cryptocurrency lijkt langzaam maar zeker vriendelijker te worden binnen de EU, toch blijft cashgeld de koning.

- Advertentie -

Het onderzoek is het zevende onderzoek onder de noemer ‘ING International Survey on new technologies’. Een opvallend resultaat is dat de overgrote meerderheid, 81%, een uit vijf stellingen over cryptocurrency juist wist te beantwoorden, wat aanduidt dat een groot deel van de Europeanen tenminste iets over cryptocurrency weet. 31% van de respondenten geeft aan cryptocurrency als “de toekomst van online-uitgaven” te zien terwijl 27% openstaat voor cryptocurrency-producten van bekende bedrijven en merken.

ING geeft in een artikel aan dat door ontwikkelingen als Facebooks Libra en de Chinese centrale bank dat naar verluidt een eigen cryptocurrency uit gaat brengen, het er steeds meer op begint te lijken dat cryptocurrency mainstream kan gaan worden. Ondanks het feit dat een groot deel van de Europeanen iets over cryptocurrency weet, blijkt dat de meeste van hen leren over crypto op een passieve manier.

Dit is of via het nieuws (33%) of via social media (13%). Het is daardoor niet verrassend dat de kennis onder de Europeanen over crypto niet bijzonder diepgaand is. Zo zegt 52% niet te weten of cryptocurrencies door een centrale entiteit worden gecontroleerd.

Europeanen blijven echte cashgeld-gebruikers. Op de stelling of de respondenten het liefst zien dat briefgeld volledig verdwijnt zei 54% het hier oneens mee te zijn. 24% had geen mening en 22% was het er mee eens.

Volgens ING is het op dit moment de onzekerheid op het gebied van wetgeving en meer praktische kwesties de reden dat cryptocurrencies niet zo snel mainstream zullen worden. Zo noemt ING de volatiliteit als een van de redenen waardoor ze voor de meeste Europeanen niet praktisch zijn om er bijvoorbeeld een kop koffie mee te kopen.

- Advertentie -

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.946,30 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.982,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.003,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.036,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.206,00 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...