Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Koop je groenten en fruit in Oekraïne met crypto

Sinds vrijdag 31 augustus is het mogelijk om op de groenten- en fruitmarkt in Kiev met cryptocurrencies te betalen, zo meldt het Oekraïense nieuws Bykvu.

Betalingen gaan via Paytomat, een crypto-betaalsysteem uit Estland, dat van plan is om de adoptie van crypto makkelijker te maken in heel Europa. Momenteel ondersteunt Paytomat 13 verschillende cryptocurrencies waaronder Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Litecoin (LTC), EOS, Dash (DASH), NEM (XEM), Nano (NANO) en ZenCash (ZEN). Paytomat is momenteel actief in zes landen: Nederland, Georgië, Tsjechië, Bulgarije, Polen en dus ook Oekraïne.

- Advertentie -

Klanten kunnen betalen met de Paytomat wallet-app (op zowel Android als IOS) of met een wallet-app naar eigen keuze. De klant kan kiezen met welke cryptocurrency zij willen betalen. Vervolgens krijgen zij een QR-code te zien, en zodra de klant het geld heeft overgemaakt aan de verkoper, zorgt Paytomat ervoor dat het bedrag omgezet wordt in de juiste fiat-valuta.

Yurii Olentyr, CEO van Paytomat, tweet het volgende plaatje van een Oekraïense marktstal die al crypto accepteert:

Volgens Nikolay Kovalchuk, directeur van de markt, zal het aanbieden van de mogelijkheid om met crypto te betalen nieuwe klanten trekken, waaronder crypto-enthousiasten.

Paytomat geeft aan dat het naast betalen middels QR-codes ook mogelijk is om te betalen met Point-of-Sale- (PoS) systemen. Paytomat wil daaraan chatbots toevoegen in het derde kwartaal van 2018 en betalingen via het web met e-commerce plugins in het vierde kwartaal van 2018.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.912,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.935,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.967,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.016,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.101,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.101,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.912,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.935,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.967,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.016,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...