Rico Engelbarts
02/09/2018 12:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2018 12:10

Koop je groenten en fruit in Oekraïne met crypto

Nieuws
koop_je_groenten_en_fruit_in_oekraine_met_crypto

Sinds vrijdag 31 augustus is het mogelijk om op de groenten- en fruitmarkt in Kiev met cryptocurrencies te betalen, zo meldt het Oekraïense nieuws Bykvu.
Betalingen gaan via Paytomat, een crypto-betaalsysteem uit Estland, dat van plan is om de adoptie van crypto makkelijker te maken in heel Europa. Momenteel ondersteunt Paytomat 13 verschillende cryptocurrencies waaronder Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Litecoin (LTC), EOS, Dash (DASH), NEM (XEM), Nano (NANO) en ZenCash (ZEN). Paytomat is momenteel actief in zes landen: Nederland, Georgië, Tsjechië, Bulgarije, Polen en dus ook Oekraïne.
Klanten kunnen betalen met de Paytomat wallet-app (op zowel Android als IOS) of met een wallet-app naar eigen keuze. De klant kan kiezen met welke cryptocurrency zij willen betalen. Vervolgens krijgen zij een QR-code te zien, en zodra de klant het geld heeft overgemaakt aan de verkoper, zorgt Paytomat ervoor dat het bedrag omgezet wordt in de juiste fiat-valuta.
Yurii Olentyr, CEO van Paytomat, tweet het volgende plaatje van een Oekraïense marktstal die al crypto accepteert:


Volgens Nikolay Kovalchuk, directeur van de markt, zal het aanbieden van de mogelijkheid om met crypto te betalen nieuwe klanten trekken, waaronder crypto-enthousiasten.
Paytomat geeft aan dat het naast betalen middels QR-codes ook mogelijk is om te betalen met Point-of-Sale- (PoS) systemen. Paytomat wil daaraan chatbots toevoegen in het derde kwartaal van 2018 en betalingen via het web met e-commerce plugins in het vierde kwartaal van 2018.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie