Rico Engelbarts
22/11/2018 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2018 10:45

Korea’s grootste energieleverancier gaat blockchain-technologie gebruiken

Nieuws
koreas_grootste_energieleverancier_gaat_blockchain-technologie_gebruiken

De Korea Electric Power Corporation (KEPCO), de grootste energieleverancier in Zuid-Korea, heeft aangekondigd blockchain-technologie te gaan gebruiken bij het ontwikkelen van een nieuw ‘microgrid’ (MG), zo meldt het bedrijf in een persbericht.
Een microgrid is een lokale groep van elektriciteitsbronnen die gekoppeld is aan het traditionele grote netwerk, de macrogrid. De microgrid kan echter ook afzonderlijk op zichzelf functioneren in “island mode”. Volgens het persbericht bestaat het oude microgrid uit “kleine fotovoltaïsche cellen, windturbines en apparaten voor energieopslag , waardoor het moeilijk was om stabiele stroom te leveren.”
Het nieuwe “open” microgrid, genaamd de Future Micro Grid, maakt gebruik van power-to-gas (P2G) technologie die elektriciteit om kan zetten in brandstofcellen zonder de uitstoot van broeikasgassen. Blockchain-technologie zou gebruikt worden om onder andere de energie-infrastructuur en de efficiëntie te verbeteren. Het persbericht noemt drie doelen waar het bedrijf zich op wil richten: decentralisatie, decarbonisatie en digitalisering.
De CEO van KEPCO, Kim Jong-gap, licht in de aankondiging toe:

De drie belangrijkste trends in de toekomst van de energiesector zijn decarbonisatie, decentralisatie en digitalisering. Door dit project zal KEPCO de snelheid van nieuwe en hernieuwbare energieopwekking en energie-efficiëntie projecten laten zien. We zullen op de voorgrond treden als leverancier van een energieplatform om energieconversie en digitale conversie te stimuleren.

KEPCO heeft een marktkapitaal van bijna $16 miljard. Het bedrijf heeft vrijwel een monopolie op de energiesector in Zuid-Korea en de Zuid-Koreaanse overheid bezit meer dan 50% aan aandelen in het bedrijf.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie