Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
10/10/2020 06:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2020 06:06

KPMG zet blockchain in tegen uitstoot van broeikasgassen, dit is hoe

Nieuws
KPMG zet blockchain in tegen uitstoot van broeikasgassen, dit is hoe

KPMG, een van de “Big Four” accounting/consulting bedrijven, heeft een patent voor zijn nieuwe blockchain-oplossing aangevraagd. Het patent gaat om een nieuwe manier om organisaties te helpen bij het meten, rapporteren en compenseren van hun uitstoot van broeikasgassen.
Het bedrijf maakte de aanvraag recent bekend met een persbericht. Daarin legt KPMG uit dat het zijn Climate Accounting Infrastructure (CAI) als een transparant platform zal inzetten om bedrijven een middel te bieden om hun emissies te traceren.
Het platform is geen standalone software, maar eerder een aanvulling op de systemen die een organisatie al heeft waaronder IoT-sensoren met externe gegevensbronnen om een ​​onuitwisbaar record van emissies op een blockchain op te zetten.
Het patent en platform komt op een moment dat investeerders hun reikwijdte uitbreiden tot niet alleen ‘financiële factoren’, maar ook sociale en corporate governance-praktijken opnemen, zei KPMG’s Amerikaanse blockchain-leider, Arun Ghosh
Om het product op de markt te brengen zal KPMG samenwerken met industriegroepen, grote techspelers en klimaatgerichte technologiebedrijven waaronder bedrijven zoals het blockchain-datavisualisatiebedrijf Context Labs, het softwarebedrijf Prescriptive Data en het door ConsenSys gesteunde Allinfra, een blockchain-bedrijf dat al werkt aan een infrastructuur voor koolstofcompensatie.
Het bedrijf is geen onbekende in het crypto ecosysteem en wist eerder al tools te ontwerpen om hun zakelijke klanten te helpen met het beheren van hun crypto-diensten.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie