Home Nieuws Luchthaven experimenteert met blockchain app voor bestrijding van coronavirus (COVID-19)

Luchthaven experimenteert met blockchain app voor bestrijding van coronavirus (COVID-19)

- Advertentie -

Albany International Airport, een grote luchthaven in de staat New York, is begonnen met het testen van een nieuw app in de strijd tegen het coronavirus die draait op blockchain-technologie, genaamd de ‘Wellness Trace App’:

Met de app kunnen reizigers informatie opvragen over hoe schoon bepaalde oppervlaktes en objecten zijn op het vliegveld van Albany Airport. De app is ontwikkeld door General Electric (GE) in samenwerking met TE-FOOD en Eurofins en draait op de Microsoft Azure blockchain.

Reizigers kunnen informatie opvragen over hoe schoon een oppervlakte is door een QR-code te scannen met de app. Op deze manier krijgen reizigers bijvoorbeeld te zien wanneer de bagageband voor het laatst is schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Deze QR-stickers zijn door werknemers verspreid over de hele luchthaven. Ook kunnen reizigers hun eigen meningen over hoe schoon een opperklakte is eraan toevoegen. Het experiment zal ongeveer drie maanden duren.

Het gebruik van de geavanceerde Wellness Trace App van GE is een belangrijke eerste stap in onze gezamenlijke inspanningen om nieuwe digitale oplossingen te integreren om veiliger reizen te creëren in een post-pandemische wereld.

Aldus Philip Calderone, CEO van de Albany County Airport Authority. Daniel P. McCoy, districtbestuurder van Albany, zegt het volgende:

Het kunnen scannen van een QR-code en weten wanneer een oppervlak op de luchthaven voor het laatst is schoongemaakt, kan een deel van de stress en onzekerheid verlichten die mensen voelen wanneer ze eropuit trekken en een gevoel van vertrouwen terugbrengen. Elke geruststelling die we mensen tijdens het reizen kunnen geven dat ze dit veilig doen, is belangrijk.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.210,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.238,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.248,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.323,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.483,20 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...