Kasper Wienk
31/07/2021 07:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2021 07:15

Mastercard CEO: ‘Mastercard moet deelnemen aan crypto’

Nieuws
Mastercard CEO ‘Mastercard moet deelnemen aan crypto’

Foto: hodim/Shutterstock

Mastercard ziet de kans schoon om gebied te veroveren in de crypto wereld. Het bedrijf wil dat zij hét middel worden als het gaat om het testen en uitrollen van crypto voor overheden en particuliere instanties. Of het nu gaat om digitale valuta’s of stablecoins van centrale banken.

In een winstgesprek op 29 juli besprak CEO Michael Miebach recente ontwikkelingen in crypto en CBDC’s, waarbij hij vertelde dat het bedrijf goed gepositioneerd was om een centraal figuur te zijn in de crypto markt. “Wij geloven dat wij perspectief op de markt brengen als een multi-rail betalingsprovider. We moeten in deze cryptowereld zijn omdat mensen op zoek zijn naar antwoorden”, vertelde Miebach.

Tijdens het winstgesprek vertelde hij ook dat landen een afweging moeten maken tussen de bestaande levering van financiële producten en datgene waarvoor een CBDC een oplossing biedt. “Of het nu gaat om financiële inclusie of grensoverschrijdende betalingen. Wij hebben hier overal ervaring mee.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Wij raden crypto niet aan’

Door aartsrivaal Visa moet Mastercard wel proactief en innoverend zijn om relevant te blijven, en dat doen ze. In februari kwam Mastercard met plannen om crypto te implementeren in 2021. “Het gaat om keuzevrijheid. Mastercard is er niet om je aan te raden om cryptocurrencies te gaan gebruiken. Maar we zijn er wel om klanten, handelaren en bedrijven in staat te stellen digitale waarde te verplaatsen.” Hiermee belooft het bedrijf de mogelijkheid aan bijna een miljard Mastercard gebruikers om betalingen te doen met crypto.

Eerder deze week kondigde het bedrijf een nieuw start-up programma aan, als onderdeel van Mastercard Start Path. Dit programma richt zich op het ondersteunen van fintechs en bedrijven die werken met digitale activa, cryptovaluta en blockchain technologie.

Mastercard heeft daarnaast een virtuele testomgeving voor het publiek uitgerold, die centrale banken moet helpen bij het simuleren van de uitgifte, distributie en transacties van CBDC’s. Het platform biedt inzicht in hoe een CBDC gebruikt zou kunnen worden voor het betalen van alledaagse goederen en diensten.

Mastercard ziet ook de stablecoin-sector niet over het hoofd, die al succesvolle munteenheden heeft gezien zoals Circle’s dollar-pegged USD Coin (USDC). Miebach bevestigde dat het bedrijf zijn netwerk aan het klaarstomen is om stablecoin-transacties te ondersteunen, op voorwaarde dat de emittenten voldoen aan de vereisten en normen inzake consumentenbescherming en veiligheid.

Deel dit artikel
Kasper Wienk

Journalist en crypto analist Kasper hoorde voor het eerst over crypto in 2017. Hij werd enthousiast over alle mogelijkheden die digitale valuta’s kunnen bieden, maar ook het handelen in crypto sprak hem aan. Dat je dat laatste beter kan doen zonder emotie leerde hij op de harde manier; Kasper verloor na zijn eerste investering 80% van zijn portfolio in korte tijd. Dit zorgde er niet voor dat hij de handdoek in de ring gooide, maar dit gaf hem juist de drive om alles van de crypto-markt te begrijpen om hier vervolgens een passief inkomen uit te putten.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Advertentie