Bonno Coerse Bonno Coerse
04/05/2018 11:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2018 11:58

Mastercard: minder Crypto-aankopen hebben geleid tot daling groei in eerste kwartaal

Nieuws
mastercard ziet daling groei 1e kwartaal

Foto: hodim/Shutterstock

De kwartaalgroei van Mastercard werd gekenmerkt door een lichte daling als gevolg van een afname van het aantal klanten dat cryptocurrencies aanschafte met de creditcards van het bedrijf, meldde CNBC op 3 mei.
Consumenten kunnen Mastercard gebruiken om digitale currencies te verwerven; een praktijk die door sommige financiële instellingen wordt verboden. Eerder dit jaar verboden Bank of America, JP Morgan Chase en Citigroup dergelijke aankopen, verwijzend naar potentiële kredietrisico’s en de volatiliteit van cryptocurrency.
De grensoverschrijdende cijfers van Mastercard groeiden naar verluidt met 19 procent, hoewel dit wel een daling van 2 procent is ten opzichte van het vierde kwartaal; deels als gevolg van minder aankopen van cryptocurrencies door hun kaarthouders.
De chief financial officer van Mastercard, Martina Hund-Mejean, zei dat “de recente daling van crypto wallet-financiering” een van de redenen was, hoewel het bedrijf volgens haar ook verwacht dat de internationale groei zal temperen. Ajay Banga, de CEO van Mastercard, heeft de onzekerheid in Azië, waar sommige exchanges zich terugtrekken in Zuid-Korea en anderen in Japan zich zorgen maken over de veiligheid, benadrukt.

Er zijn veel zorgen, zelfs in Japan, omdat een van hun grootste beurzen werd gehackt. Zoals je ziet is er op dit moment iets minder belangstelling dan in het laatste deel van het vierde kwartaal en het eerste kwartaal

Verder verklaarde hij dat digitale valuta geen belangrijk onderdeel van hun bedrijfsstrategie is, omdat het moeilijk te voorspellen is hoe de sector zich zal ontwikkelen.

Dit is niet iets waar we op rekenen, omdat we gewoon niet weten hoe we het moeten voorspellen

Ondanks de lichte afname van de groei, steeg het aandeel van Mastercard woensdag met meer dan 3 procent, nadat hun gerapporteerde winst in het eerste kwartaal de verwachtingen van Wall Street had overtroffen. Op het moment van drukken werden hun aandelen voor $186,48 verhandeld.
In oktober vorig jaar was Banga nog uitgesproken tegen digitale currencies die niet werden gesteund door een regering;

Als de overheid een digitale currency maakt zullen we een manier vinden om daarin mee te spelen. Wij bieden de middelen voor het verplaatsen van geld van klant naar verkoper. De door de overheid gemandateerde digitale currencies zijn interessant; de niét door de overheid gemandateerde currencies zijn troep

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie