Microsoft en Ernst & Young bouwen samen aan blockchain-platform voor gaming-industrie

Microsoft gaat samen met Ernst & Young (EY) een blockchain-platform gebruiken voor het volgen en managen van betalingen in de computerspellen sector. Dat kondigen de bedrijven op 14 december aan:

Het blockchain-platform is bedoeld voor partners van Microsofts Xbox gaming divisie. Met het platform kunnen artiesten, muzikanten, schrijvers en andere content creators betaald worden.

Het platform is ontwikkeld om snellere en transparantere royaltybetalingen uit te voeren en deze over het netwerk te volgen. Het maakt hiervoor gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en de cloud computing service Microsoft Azure.

Volgens het persbericht zal dit een van de grootste implementaties van een financieel blockchain systeem zijn. Er zijn al meerdere tests uitgevoerd waaruit blijkt dat het platform 2 miljoen transacties per dag aan kan. Tevens zou het platform zou de verwerkingstijd van betalingen met 99% reduceren.

“Blockchains zouden wel eens de lijm kunnen worden die interacties tussen ondernemingen digitaliseert. Dit is weer een grote stap op dat pad, waarbij het niveau van automatisering en cyclustijdcompressie wordt uitgebreid, van het digitaliseren van het contract tot het boeken van financiële overlopende rekeningen.

Blockchain-oplossingen zoals deze helpen de lat voor bedrijfsintegratie hoger te leggen, van point to point integratie tot automatisering op ecosysteemniveau.”

Aldus Paul Brody, blockchain afdelingshoofd van EY, in het persbericht over het platform. Dave Padmos, hoofd van telecommunicatie bij EY, zegt het volgende:

“Dit blockchain-platform vertegenwoordigt een van ‘s werelds toonaangevende op blockchain gebaseerde financiële recordsystemen, waarbij op grote schaal wordt geprofiteerd van blockchain-technologie.

De mogelijkheid om vertrouwde gegevens te onderhouden met bijna real-time transparantie kan onmiddellijke bedrijfswaarde opleveren door kosten te verlagen en het vertrouwen te verbeteren.

We verwachten dat dit een opvallende trend en een groeiende behoefte zal blijven in alle industrieën.”

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.107,10 Kopen
1
Bitcoinmeester
€26.224,00 Kopen
2
Litebit
€26.226,00 Kopen
3
SATOS
€26.572,00 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt door support, wat nu? Deze top 10 altcoin kan weer als enige stijgen!

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen uren weer flink terug gezakt. Bitcoin zakte zojuist namelijk door een support en lijkt nu te versnellen...

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...