Miljardair Mike Novogratz: “Bijna onverantwoordelijk” om niet te investeren in Bitcoin

Miljardair en Bitcoin bull Michael Novogratz, oprichter en CEO van Galaxy Digital Capital Management, zegt dat elke belegger 1% tot 2% van zijn of haar portefeuille in cryptocurrency zou moeten hebben. Het is “bijna onverantwoordelijk” om dat niet te doen, zei hij tegen CNN.

Crypto om elke ‘vertical’ te ontwrichten

Op woensdag lanceerden de firma van Novogratz en Bloomberg de Bloomberg Galaxy Crypto Index; een index die tien cryptocurrencies volgt, waaronder Bitcoin en Ethereum.

Investeren in cryptocurrency is belangrijk, niet vanwege verwachte winsten, zei Novogratz, maar omdat binnen twee tot vier jaar blockchain technologie, dat bedrijven in staat stelt directe transacties te maken en te registreren, elke vertical zal uitdagen.

Hoewel de gecentraliseerde versie van Uber misschien geen Uber is, zal het wel een uitdaging zijn en vormt het een ‘echte waardepropositie’, zei hij.

Novogratz, een voormalig hedge fund manager bij Fortress Investment Group en Goldman Sachs partner, zei dat hij 10% van zijn nettowaarde in cryptocurrencies heeft geïnvesteerd.

Traditionele instellingen tasten af

Reguliere financiële instellingen vinden ondertussen manieren om traditionele beleggers de vruchten te laten plukken van Bitcoin. NASDAQ tekende in april een overeenkomst met Gemini Trust, een crypto-exchange.

Onbekend is echter hoe de overheden cryptocurrency zullen reguleren.

Novogratz voorspelde dat de New York Stock Exchange actief zal zijn in de handel in cryptocurrency.

Niet iedereen op Wall Street is het met Novogratz eens, Warren Buffet, een beleggings-icoon, is bearish geweest op Bitcoin en heeft onlangs Bitcoin “rattengif in het kwadraat” genoemd op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway vorige week zaterdag.

Novogratz zei dat het meningsverschil omtrent cryptocurrency leeftijdsgerelateerd is, waarbij er veel meer scepticisme heerts onder de oudere spelers.

Galaxy Digital gaat vooruit

Intussen heeft Galaxy Digital plannen aangekondigd om de Canadese startup First Coin Capital te kopen en te laten fuseren met Bradmer Pharmaceuticals, dat listed is aan de in Toronto gevestigde TSX Venture Exchange (TSX-V) via een omgekeerde overname.

Na de fusie wordt Bradmer omgedoopt tot Galaxy Digital, waardoor het bedrijf in het openbaar kan handelen zonder dat het de traditionele financiële onthullingen hoeft te ondergaan die zijn gekoppeld aan listings op een beurs.

De cryptocurrency merchant bank van Galaxy Digital, die Novogratz naar verluidt hoopt de ‘Goldman Sachs van Crypto’ te maken, zal een viervoudig bedrijfsmodel hebben, volgens openbare verklaringen van het bedrijf.

De bank zal een crypto trading desk openen en probeert in eerste instantie in te spelen op mogelijkheden voor cross-exchange arbitrage. Het zal ook investeren in blockchain-startups en ICO’s, net als Novogratz dat wilde doen via zijn, inmiddels geseponeerde, cryptocurrency hedge fund. Ten slotte zal de bank advies- en vermogensbeheer-diensten verstrekken aan rijke klanten.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€29.135,70 Kopen
1
Litebit
€29.382,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
€29.401,40 Kopen
3
SATOS
€29.638,60 Kopen
Meer nieuws

Cryptocurrency exchange Kraken verwijdert ripple (XRP)

Weer een tegenslag voor ripple (XRP). De grote cryptocurrency exchange Kraken heeft namelijk besloten om de altcoin van zijn platform te verwijderen voor Amerikaanse...

Timo’s take: Bitcoin (BTC) raket krijgt nieuwe brandstof van Joe Biden

De bitcoin (BTC) koers is gedurende de pandemie tot ongekende hoogtes gestegen. De stijging gaat gepaard met een versnellende adoptie van institutionele investeerders die...

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...

Britse financieel adviseur wil bitcoin (BTC) volledig verbieden, succes lijkt onwaarschijnlijk

De Britse financieel adviseur Neil Liversidge, naar verluidt een veteraan in het vak, dringt de Britse regering aan om álle transacties met cryptocurrencies waaronder...

Polkadot schiet XRP langs, is nu 4e grootste cryptocurrency en bereikt samen met Chainlink nieuwe ATH

Polkadot (DOT) begint sterk aan 2021. De totale marktkapitalisatie van DOT is vandaag gestegen naar de vierde plaats qua grootste cryptocurrencies op de markt...

Grayscale koopt direct duizenden bitcoins (BTC) na openen deuren voor nieuwe investeerders

Op 13 januari opende Grayscale de deuren weer voor nieuwe investeerders. Niet lang daarna werd al duidelijk dat de vraag naar bitcoin (BTC) onder...