Rico Engelbarts
12/05/2018 19:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2018 19:52

Miljardair Mike Novogratz: “Bijna onverantwoordelijk” om niet te investeren in Bitcoin

Nieuws
novogratz_onverantwoordelijk_om_niet_te_investeren

Miljardair en Bitcoin bull Michael Novogratz, oprichter en CEO van Galaxy Digital Capital Management, zegt dat elke belegger 1% tot 2% van zijn of haar portefeuille in cryptocurrency zou moeten hebben. Het is “bijna onverantwoordelijk” om dat niet te doen, zei hij tegen CNN.
Crypto om elke ‘vertical’ te ontwrichten
Op woensdag lanceerden de firma van Novogratz en Bloomberg de Bloomberg Galaxy Crypto Index; een index die tien cryptocurrencies volgt, waaronder Bitcoin en Ethereum.
Investeren in cryptocurrency is belangrijk, niet vanwege verwachte winsten, zei Novogratz, maar omdat binnen twee tot vier jaar blockchain technologie, dat bedrijven in staat stelt directe transacties te maken en te registreren, elke vertical zal uitdagen.
Hoewel de gecentraliseerde versie van Uber misschien geen Uber is, zal het wel een uitdaging zijn en vormt het een ‘echte waardepropositie’, zei hij.
Novogratz, een voormalig hedge fund manager bij Fortress Investment Group en Goldman Sachs partner, zei dat hij 10% van zijn nettowaarde in cryptocurrencies heeft geïnvesteerd.
Traditionele instellingen tasten af
Reguliere financiële instellingen vinden ondertussen manieren om traditionele beleggers de vruchten te laten plukken van Bitcoin. NASDAQ tekende in april een overeenkomst met Gemini Trust, een crypto-exchange.
Onbekend is echter hoe de overheden cryptocurrency zullen reguleren.
Novogratz voorspelde dat de New York Stock Exchange actief zal zijn in de handel in cryptocurrency.
Niet iedereen op Wall Street is het met Novogratz eens, Warren Buffet, een beleggings-icoon, is bearish geweest op Bitcoin en heeft onlangs Bitcoin “rattengif in het kwadraat” genoemd op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway vorige week zaterdag.
Novogratz zei dat het meningsverschil omtrent cryptocurrency leeftijdsgerelateerd is, waarbij er veel meer scepticisme heerts onder de oudere spelers.
Galaxy Digital gaat vooruit
Intussen heeft Galaxy Digital plannen aangekondigd om de Canadese startup First Coin Capital te kopen en te laten fuseren met Bradmer Pharmaceuticals, dat listed is aan de in Toronto gevestigde TSX Venture Exchange (TSX-V) via een omgekeerde overname.
Na de fusie wordt Bradmer omgedoopt tot Galaxy Digital, waardoor het bedrijf in het openbaar kan handelen zonder dat het de traditionele financiële onthullingen hoeft te ondergaan die zijn gekoppeld aan listings op een beurs.
De cryptocurrency merchant bank van Galaxy Digital, die Novogratz naar verluidt hoopt de ‘Goldman Sachs van Crypto’ te maken, zal een viervoudig bedrijfsmodel hebben, volgens openbare verklaringen van het bedrijf.
De bank zal een crypto trading desk openen en probeert in eerste instantie in te spelen op mogelijkheden voor cross-exchange arbitrage. Het zal ook investeren in blockchain-startups en ICO’s, net als Novogratz dat wilde doen via zijn, inmiddels geseponeerde, cryptocurrency hedge fund. Ten slotte zal de bank advies- en vermogensbeheer-diensten verstrekken aan rijke klanten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie