Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) miners verdienen door enorme prijsstijging weer net zo veel als...

Bitcoin (BTC) miners verdienen door enorme prijsstijging weer net zo veel als voor de halving

- Advertentie -

De verdiensten van bitcoin-miners zijn weer terug naar het niveau van voor de afgelopen halving. Dat meldt blockchain onderzoeksbureau Glassnode op 18 november:

Medio mei werd de derde halving van bitcoin (BTC) uitgevoerd. Tijdens een halving wordt de toestroom van nieuwe BTC tokens op de markt, alsmede de inkomsten van miners, gehalveerd. Voor elk block met transactiedata dat miners verifiƫren op de blockchain verdienen ze nu nog maar 6,25 BTC in plaats van 12,5 BTC.

Kort na deze halving dipte de koers van bitcoin en de totale omzet van BTC-miners kelderde van ongeveer $19 miljoen naar $7 miljoen. Een half jaar later is de koers van bitcoin weer enorm omhooggeschoten en doorbrak gisteren zelfs even de $18.000. Zulke prijzen hebben we sinds de bull-run van eind 2017 niet meer gezien.

Hierdoor is de omzet van miners weer terug naar het niveau van voor de halving. Bijna dan, met $18,3 miljoen, volgens Glassnode. Gegevens van Blockchain.com tonen zelfs aan dat deze miner revenue een jaarlijks hoogtepunt heeft behaald op 18 november van $21,2 miljoen.

Ook de hash rate, of rekenkracht van het netwerk lijkt zich te herstellen. De hash rate bereikte een maand geleden nog een nieuwe all-time high (ATH) rond 146 exahashes per seconde (EH/s). Vorige maand daalde deze hard omlaag, maar dat had waarschijnlijk te maken met het einde van het regenseizoen in de Sichuan provincie van China.

In deze provincie staat een enorme waterkrachtcentrale die overtollig stroom zeer goedkoop levert aan miners tijdens het regenseizoen. Toen het seizoen eindigde zakte de hash rate even in, omdat deze miners verhuizen, maar sinds vorige week is de hash rate weer hersteld naar het niveau rond 130 EH/s.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.207,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.251,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.267,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.318,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.454,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...