Kevin Schijven Kevin Schijven
23/06/2021 15:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2021 15:35

Bitcoin (BTC) mining bedrijf haalt $105 miljoen op om bitcoin te minen met gerecycled steenkoolafval

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) mining bedrijf haalt $105 miljoen op om bitcoin te minen met gerecycled steenkoolafval

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Stronghold Digital Mining, een Amerikaanse cryptocurrency-mining bedrijf, heeft onlangs maar liefst $105 miljoen opgehaald in twee financieringsronden om de strijd aan te gaan met de fear, uncertainty & doubt (FUD) omtrent mining.

Stronghold heeft namelijk een grote mining-farm staan in de staat Pennsylvania waar het energie haalt uit de nabij gelegen Scrubgrass Generation Plant. Deze energiecentrale wekt stroom op door steenkoolafval uit de vorige eeuwen te recyclen.

De Scrubgrass Generation Plant wekt volgens het bedrijf net zo veel energie op als een grote waterkrachtcentrale. Stronghold gebruikt deze energie om crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te minen. Daarnaast worden door dit proces grote stukken land hersteld.

Enorme gebieden werden in de afgelopen twee eeuwen vernietigd door zuur die uit oude koolmijnen lopen, ook wel acid mine drainage (AMD) genoemd. Dit AMD is een proces waarbij regen of sneeuw mengt met de zwavel uit steenkoolmijnen, vervolgens in het water terechtkomt en voor ernstige milieuschade zorgt.

Stronghold schat in dat voor elke bitcoin die gemind wordt, maar liefst 200 ton aan steenkoolafval wordt vernietigd. Tevens meldt het bedrijf dat in samenwerking met lokale autoriteiten al minstens 1.000 hectare grond is teruggewonnen die ooit als “onbruikbaar” waren bestempeld. Stronghold is van plan de herstelde stukken land terug te schenken aan lokale gemeenschappen.

“We gebruiken 21e-eeuwse crypto-mining technieken om de gevolgen van 19e- en 20e-eeuwse kolenwinning in enkele van de meest ecologisch verwaarloosde regio’s van de Verenigde Staten te verhelpen.”

Aldus Greg Beard, CEO en medeoprichter van Stronghold. Het bedrijf wil tegen eind 2020 maar liefst 28.000 mining-apparaten operationeel hebben. De FUD omtrent mining begon toen Elon Musk plotseling aankondigde dat Tesla stop met het accepteren van bitcoin vanwege milieuzorgen. Onlangs kondigde hij ook aan dat Tesla weer BTC zal accepteren zodra bevestigd is dat zo’n 50% of meer van bitcoin-mining uitgevoerd wordt met groene stroom.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie