Simon Bosch Simon Bosch
23/01/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/01/2023 19:30

Bitcoin rekenkracht stijgt naar record, miners hervinden moed

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
¿Cómo afecta al sector la creciente dificultad de extracción del BTC?

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

Bitcoin miners hebben het de afgelopen tijd zwaar. De energieprijzen zijn hoog, de bitcoin prijs is erg laag en tegelijkertijd is de rekenkracht, ofwel hashrate opvallend hoog. Vannacht heeft de hashrate een record behaald.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin hashrate haalt opnieuw een record

De hashrate is de maatstaf die meet hoeveel rekenkracht miners naar het netwerk brengen. Afgelopen vrijdag haalde de maatstaf bijna 277 exahash per seconde (EH/s), waarna het weer zakte tot ongeveer 270 EH/s. Het vorige record stond volgens Blockchain.com op ongeveer 273 TH/s en is van afgelopen november.

Het is geen directe indicatie van hoe sterk BTC-miners ervoor staan, maar het geeft wel aan hoe groot de bereidheid is om te minen. Die is nu kennelijk groter dan ooit, ondanks dat veel miners al failliet zijn. Zelfs Core Scientific, de grootste publieke bitcoin miner ter wereld, heeft al faillissement aangevraagd.

De moeilijkheidsgraad, of de mining difficulty in jargon, is minstens zo belangrijk. Een paar weken terug haalde ook deze belangrijke functie van het netwerk opnieuw een record. Het was zelfs de grootste aanpassing sinds oktober. Dit geeft aan dat er ondanks alle failliete miners nog steeds miners zijn die met de hoge moeilijkheidsgraad niet alleen door willen gaan, maar zelfs willen uitbreiden.

Advertentie

BTC miners willen niet meer stoppen

Ook in on-chain data is te zien dat steeds meer miners wilden stoppen. CryptoSlate concludeert op basis van de Hash Ribbon-indicator van Glassnode dat deze periode nu juist voorbij is. Elke keer dat deze indicator groen licht capituleren miners, wat tot nu toe elke keer de bodem betekende.

BTC-miners zullen geholpen worden doordat de prijs van bitcoin de afgelopen dagen flink is gestegen. Eerst leek het te gaan om een short squeeze, maar sommige analisten houden al rekening met een nieuwe bullmarkt. Afgelopen weekend is de prijs verder gestegen tot meer dan 23.000 dollar. Van de absolute bodem eind vorig jaar tot en met nu is dat een stijging van ongeveer 40%.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie