Rico Engelbarts
05/11/2018 19:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2018 19:34

Neem de limousine in Tokio en betaal met cryptocurrency

Nieuws
neem_de_limousine_in_tokio_en_betaal_met_cryptocurrency

Bloomberg meldt dat Remixpoint Inc. gaat samenwerken met Hinomaru Limousine Co. zodat passagiers met cryptocurrency kunnen betalen voor limousines op de luchthavens van Tokio.
Reizigers kunnen een limousine (of taxi) huren bij Hinomaru’s Limuosine dienst en kunnen voor de dienst betalen met de volgende cryptocurrencies: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum (ETH).
Deze maand zou een test van de dienst van start gaan waarin men kan reizen tussen het centruk van Tokio en de Haneda luchthaven of de Narita luchthaven.
Remixpoint beheert de cryptocurrency-exchange BITPoint. BITPoint is een van 16 crypto-exchanges met een vergunning van de Japanse financiële toezichthouder. BITPoint draait op het Lightning-netwerk; een peer-to-peer betalingsprotocol dat transacties super snel maakt en vaak benoemd wordt als een oplossing voor Bitcoins schaalbaarheid probleem.
Hinomaru is een transportbedrijf gespecialiseerd in limousines. Het bedrijf heeft maar liefst 362 limousines en 161 taxi’s en geeft aan dat, mocht het crypto-concept succesvol zijn, zij willen uitbreiden en het concept eventueel willen toepassen op gewone taxiritten. Deze taxiritten zouden zich dan ook niet meer beperken tot het verkeer tussen het centrum en de luchthavens.
Het doel is om reizigers, die moeite hebben met internationale creditcard tarieven, een alternatieve betaalmethode te bieden. Tevens stimuleert het project de commerciële adoptie van cryptocurrencies. Reizigers kunnen gemakkelijk digitale valuta meenemen en deze lokaal besteden zonder de noodzaak deze eerst in fiat om te moeten zetten.
Hoewel dit nieuws nog niet officieel is aangekondigd, wordt de bekendmaking morgen verwacht.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie