Thom Derks Thom Derks
28/10/2022 10:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2022 10:28

Coinbase jaloers op het grote NFT succes van Reddit

Nieuws
Vraag naar NFT’s neemt toe, Solana NFT omzet stijgt 170%

Foto: Lightspring/Shutterstock

Het is de hoge heren bij Coinbase ook niet ontgaan dat Reddit Avatars, een nieuwe vorm van non-fungible tokens (NFT), een meer dan succesvolle lancering achter de rug hebben. Na een korte periode van stilte omtrent de NFT’s van Reddit, zijn de avatars deze week opgeblazen met 2,5 miljoen dollar aan dagelijkse handelsvolumes en het aanmaken van ruim 3 miljoen individuele wallets.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat zijn NFTs?

NFT’s zijn unieke tokens op de blockchain. We spreken van een fungible token als deze inwisselbaar is, zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Voor bitcoin en ether maakt het niet uit welke tokens je bezit, ze zijn in principe allemaal hetzelfde. Je kunt een NFT qua investering dan ook het beste vergelijken met een kunstobject of huis.

Ieder kunstobject of huis is uniek en heeft bepaalde eigenschappen die het object waarde meegeven. Hetzelfde geldt voor NFT’s. De meeste NFT’s vertegenwoordigen op dit moment nog kunst in de digitale wereld, maar je ziet steeds meer dat grote merken NFT’s ook gebruiken om hun producten op de markt te brengen.

Zo is het in de toekomst bijvoorbeeld mogelijk om bij aankoop van een paar schoenen of een horloge een NFT te krijgen die het eigendom van dit object in de digitale wereld vertegenwoordigt. In principe zijn de mogelijkheden met NFT’s eindeloos en steeds meer bedrijven lijken die potentie te zien.

Advertentie

Het NFT-project van Reddit

De strategie van Reddit omtrent NFT’s is om de focus volledig te leggen op de gemeenschap. Het geeft bijvoorbeeld NFT’s weg via airdrops aan mensen die het meest actief zijn op het platform. Dat is een slimme manier om NFT’s te gebruiken om de activiteit op het platform te stimuleren.

De rol van het Polygon (MATIC) netwerk in het geheel is ook enorm belangrijk, zegt Coinbase. Polygon is een zogenaamde tweede laag die samenwerkt met Ethereum. Dit maakt het voor veel gebruikers mogelijk om snellere en goedkopere transacties door te voeren. Twee zaken die belangrijk zijn voor de verdere adoptie van crypto en NFT’s.

Het handelsvolume in NFTs is sinds de top van januari met 97 procent gedaald, maar het succes van Reddit laat zien dat de markt allesbehalve dood is. Hiermee lijkt het zich perfect te positioneren voor een eventuele nieuwe bullmarkt die er op de lange termijn wel weer eens aan kan komen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie