Simon Bosch Simon Bosch
25/06/2022 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2022 17:30

Eminem en Snoop Dogg worden hun Bored Ape NFT in nieuwe single

icon-nft
NFT nieuws
Eminem en Snoop Dogg worden hun Bored Ape NFT in nieuwe single

Foto: mundissima/Shutterstock

Eén van de grootste boegbeelden van de afgelopen crypto bull-run waren de non-fungible tokens (NFT). Voor sommige mensen stond deze cryptocurrency klasse synoniem aan speculatieve plaatjes, voor sommige crypto-fans zijn ze nog altijd een symbool voor waar crypto voor staat: nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Bored Ape Yacht Club (BYAC) is één van de meest populaire NFT projecten. Rappers Eminem en Snoop Dogg maken ook onderdeel uit van deze exclusieve club en hun Bored Ape NFT’s verschijnen in een nieuwe muziekvideo.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wiet en Bored Ape NFT’s

In de nieuwe muziekvideo van Eminem en Snoop Dogg, genaamd ‘From The D 2 The LBC’, veranderen de twee rappers onder invloed van een grote portie wiet in hun Bored Ape NFT’s. De titel doet eer aan de steden van de twee rappers, Detroit (Michigan) en Long Beach (California). De muziekvideo in kwestie is hieronder te zien:

De rapwereld is berucht vanwege de onderlinge strijd, en Eminem is hier vaak de spil van. In 2020 onthulde Snoop Dogg zijn top 10 beste rappers aller tijden, en zijn oude vriend Eminem stond hier niet in. Dat resulteerde onder andere in Eminem’s nummer ‘Zeus,’ waarin hij de draak stak met Snoop Dogg. Nu de nieuwe single uit is, is het meteen duidelijk dat ze de strijdbijl hebben begraven.

Onlangs was Snoop Dogg ook in het nieuws omdat hij samen met Cardano-oprichter Charles Hoskinson NFT’s naar Cardano ging brengen. De rapper is al lang erg actief in de crypto-wereld. Voor Eminem geldt hetzelfde, die kocht begin dit jaar nog een Bored Ape NFT voor een half miljoen aan ether (ETH).

Advertentie

NFT meer dan apenplaatjes?

Toch zijn NFT’s veel meer dan alleen ‘leuke plaatjes’. Je kunt namelijk in principe kun je van alles om je heen een uniek token op de blockchain maken, zoals kunst, video’s, muziek, en zelfs games.

Zo laat platenlabel Universal Music artiesten NFT’s maken van hun muziek. Voor artiesten zijn NFT’s een nieuwe manier om zeggenschap over hun werk terug te krijgen, zonder dat platenlabels automatisch het leeuwendeel van de omzet pakken. Ook vastgoed vind je inmiddels op de blockchain, en NFT’s worden al in games verwerkt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie