Kevin Schijven Kevin Schijven
17/02/2022 06:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2022 06:07

JPMorgan wordt eerste bank in de metaverse via Decentraland

icon-altcoins
Altcoin nieuws
JPMorgan wordt eerste bank in de metaverse via Decentraland

Foto: Lewis Tse Pui Lung / Shutterstock.com

JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten, stapt ook de wereld van de ‘metaverse’ in. De enorme investeringsbank gaat een virtuele lounge openen in het blockchain-computerspel Decentraland (MANA).

Deze ‘Onyx Lounge’ zal te vinden zijn in de ‘Metajuku Mall’ van Decentraland op Ethereum (ETH). Bezoekers kunnen op de eerste verdieping van de lounge een presentatie bekijken over cryptocurrency. Er loopt ook een virtuele tijger rond en er hangt een portret van Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Potentie van $1 biljoen

In een nieuw rapport, genaamd “Opportunities in the metaverse,” herhaalt JPMorgan dat de metaverse een opkomende sector is met een potentie van maar liefst $1 biljoen aan inkomsten:

“De Metaverse zal de komende jaren waarschijnlijk op de een of andere manier in elke sector infiltreren, waarbij de markt wordt geschat op meer dan $1 biljoen aan jaarlijkse inkomsten.”

De Wall Street bank meldt verder dat mensen in 2021 maar liefst $54 miljard hadden besteed aan virtuele goederen. Dat was het dubbele van wat aan men besteedde aan de gehele muziek industrie. JPMorgan voorspelt dat tegen 2027 maar liefst $18,4 miljard wordt besteed alleen al aan in-game reclame.

Verder is JPMorgan positief over de potentie van non-fungible tokens (NFT), wat nauw verbonden is aan de metaverse en Web3.

“Deze economie van democratische eigendom, gekoppeld aan de mogelijkheid van interoperabiliteit, zou enorme economische kansen kunnen ontsluiten, waardoor digitale goederen en diensten niet langer gebonden zijn aan een enkelvoudig gaming-platform of merk.”

Toch was de bank niet over alles positief. Volgens JPMorgan is er nog veel werk te doen aan de metaverse. Er zijn vooral veel tekortkomingen in de gebruikerservaring en de commerciële infrastructuur die de volledige potentie nog verhinderen.

Veel grote merken wagen zich de laatste tijd aan de metaverse, waaronder DisneyNikeAdidasWalmart, Samsung, McDonald’s en meer. Het bovenstaande nieuws zorgt ervoor dat de koers van MANA gisteren een van de hardste stijgers was op de crypto-markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement