Kevin Schijven Kevin Schijven
19/07/2022 16:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2022 16:16

Metaverse moet economie Dubai met $4 miljard laten groeien

icon-nft
NFT nieuws
Metaverse moet economie Dubai met $4 miljard laten groeien

Foto: Sabura/Shutterstock

Dubai springt nu ook de wereld van de ‘metaverse’ in. Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de kroonprins van Dubai, lanceert de “Dubai Metaverse Strategy.” Dat kondigt hij aan via Twitter op 18 juli.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dubai duikt metaverse in

De kroonprins meldt op Twitter dat Dubai al de thuisbasis is voor meer dan 1.000 bedrijven die werken aan de metaverse en blockchain technologie. Deze bedrijven zouden al gezamenlijk $500 miljoen bijdragen aan de nationale economie van de Verenigde Arabische Emiraten.

Met deze nieuwe Dubai Metaverse Strategy wil het land de bovenstaande cijfers vervijfvoudigen binnen vijf jaar. Tegen 2027 zouden bedrijven die werken aan de metaverse maar liefst $4 miljard moeten bijdragen aan de economie en zelfs 40.000 nieuwe banen moeten opleveren. “Virtuele banen” dan, zoals in het bericht staat.

Met deze inzet wil de kroonprins een van de top tien steden van de wereld worden in “termen van de metaverse economie.” Het wil ook de nummer één van de regio worden.

Advertentie

Dubai omarmt crypto

Dubai duikt steeds dieper in de wereld van cryptocurrencies. Het land keurde vorig jaar september nog handel in crypto goed. Dit jaar zijn al een reeks aanvragen goedgekeurd van grote crypto exchanges om te opereren in de stad, waaronder Binance, Crypto.com en OKX. FTX werd in maart als als eerst exchange goedgekeurd.

Enkele maanden geleden kondigde een school in Dubai aan dat studenten hun collegegeld hier ook met bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) kunnen betalen.

De hype omtrent de metaverse (en non-fungible tokens (NFT)) kwam eind vorig jaar in een versnelling terecht toen Facebook zijn bedrijfsnaam veranderde naar Meta. Die hype is dit jaar weer afgekoeld, maar vrijwel alle markten zagen een daling dit jaar.

Grayscale, de bekende grote crypto vermogensbeheerder, schatte eind vorig jaar in dat de metaverse in de komende jaren voor een jaarlijkse omzet van maar liefst $1 biljoen kan zorgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending NFT nieuws

Christiano Ronaldo & Binance onthullen crypto collectie ondanks rechtszaak
Christiano Ronaldo & Binance lanceren crypto collectie ondanks rechtszaak
Advertentie