Kevin Schijven Kevin Schijven
19/07/2022 16:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2022 16:16

Metaverse moet economie Dubai met $4 miljard laten groeien

Nieuws
Metaverse moet economie Dubai met $4 miljard laten groeien

Foto: Sabura/Shutterstock

Dubai springt nu ook de wereld van de ‘metaverse’ in. Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de kroonprins van Dubai, lanceert de “Dubai Metaverse Strategy.” Dat kondigt hij aan via Twitter op 18 juli.

Shiba Inu haalt miljoenen op om nieuw crypto-netwerk te bouwen

Dubai duikt metaverse in

De kroonprins meldt op Twitter dat Dubai al de thuisbasis is voor meer dan 1.000 bedrijven die werken aan de metaverse en blockchain technologie. Deze bedrijven zouden al gezamenlijk $500 miljoen bijdragen aan de nationale economie van de Verenigde Arabische Emiraten.

Met deze nieuwe Dubai Metaverse Strategy wil het land de bovenstaande cijfers vervijfvoudigen binnen vijf jaar. Tegen 2027 zouden bedrijven die werken aan de metaverse maar liefst $4 miljard moeten bijdragen aan de economie en zelfs 40.000 nieuwe banen moeten opleveren. “Virtuele banen” dan, zoals in het bericht staat.

Met deze inzet wil de kroonprins een van de top tien steden van de wereld worden in “termen van de metaverse economie.” Het wil ook de nummer één van de regio worden.

Advertentie

Dubai omarmt crypto

Dubai duikt steeds dieper in de wereld van cryptocurrencies. Het land keurde vorig jaar september nog handel in crypto goed. Dit jaar zijn al een reeks aanvragen goedgekeurd van grote crypto exchanges om te opereren in de stad, waaronder Binance, Crypto.com en OKX. FTX werd in maart als als eerst exchange goedgekeurd.

Enkele maanden geleden kondigde een school in Dubai aan dat studenten hun collegegeld hier ook met bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) kunnen betalen.

De hype omtrent de metaverse (en non-fungible tokens (NFT)) kwam eind vorig jaar in een versnelling terecht toen Facebook zijn bedrijfsnaam veranderde naar Meta. Die hype is dit jaar weer afgekoeld, maar vrijwel alle markten zagen een daling dit jaar.

Grayscale, de bekende grote crypto vermogensbeheerder, schatte eind vorig jaar in dat de metaverse in de komende jaren voor een jaarlijkse omzet van maar liefst $1 biljoen kan zorgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie