Roy van Krieken Roy van Krieken
23/09/2021 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2021 15:11

Adoptie van bitcoin gaat verder: Handel van cryptocurrencies goedgekeurd in Dubai

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Adoptie van bitcoin gaat verder Handel van cryptocurrencies goedgekeurd in Dubai

Dubai heeft zichzelf als stad in een paar decennia tijd letterlijk en figuurlijk opnieuw op de kaart gezet. Het groeide van een klein stadje in de woestijn naar een reusachtige metropool in een recordtijd. Het had zichzelf gevestigd als aantrekkelijke bestemming voor ondernemers en innovators en het werd op economisch gebied de belangrijkste stad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Al jaren bestaan de plannen om deze lijn door te zetten door het omarmen van blockchain technologie. In 2019 gaven bestuurders van de stad al aan dat zij grootse plannen hadden om blockchain bedrijven naar de stad te halen en om de eerste blockchain-stad ter wereld te worden. 

Er bestonden echter nog een aantal grote obstakels. Zo was de regering van de Verenigde Arabische Emiraten nog niet helemaal overtuigd van de nieuwe technologie en tot voor kort was de handel van crypto zelfs verboden in Dubai.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Vooruitgang

Inmiddels is dit wel mogelijk. Onlangs werd bekend dat de Dubai World Trade Centre Authority (DWTCA) en de Securities and Commodities Authority (SCA) van de VAE het eens werd over nieuwe regulatie omtrent de handel van cryptocurrencies in Dubai.

Het zorgt voor een nieuw raamwerk dat de DWTCA in staat stelt nieuwe licenties omtrent de financiële activiteiten met betrekking tot crypto uit te geven. De SCA zal verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de nieuwe processen.

In essentie betekent dit dat de handel van cryptocurrencies in delen van Dubai legaal gemaakt wordt. Uiteraard is dit goed nieuws voor de stad en voor de crypto gemeenschap. Eindelijk is Dubai in staat om hun plannen om een globale crypto hub te worden voort te zetten.

Door het aantrekkelijke investeringsklimmat in de VAE en Dubai is het niet onwaarschijnlijk dat veel blockchain investeerders en bedrijven een poging wagen zich te vestigen in de stad. Uiteraard blijven de financiële autoriteiten nog enigszins terughoudend, maar de eerste stap in de goede richting is inmiddels gezet.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie