Ivo Melchers Ivo Melchers
05/05/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2023 10:00

Voormalig directeur NFT-marktplaats veroordeeld voor insider trading

icon-nft
NFT nieuws
Ex director de mercado NFT condenado por usar información privilegiada

Foto: Tada Images/Shutterstock

In oktober vorig jaar kon je in het NFT nieuws lezen dat er keihard bewijs was gevonden voor insider trading bij het NFT-handelsplatform OpenSea. Dit had betrekking op Nathanial Chastain, een voormalig productleider bij OpenSea, die eerder in juni werd aangeklaagd wegens insider trading. Hij zou gebruik hebben gemaakt van een bug op OpenSea waarmee hij gemakkelijk winst kon maken met het verhandelen van non-fungible tokens (NFT’s).

Volgens een rapport van Reuters is Chastain woensdag door een federale rechtbank in New York veroordeeld voor witwassen en bankfraude

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

NFT fraude

Chastain zou in de periode van juni 2021 tot september 2021 af hebben geweten van de bug en hier gebruik van hebben gemaakt. Dit was bovendien een periode waarin de markt voor NFT’s nog erg populair was, vlak voor het begin van de bearmarkt die zware klappen uitdeelde voor de NFT markt. Chastain verdiende meer dan $50.000 door NFT’s te kopen waarvan hij wist dat ze goedkoop op de website van het bedrijf zouden verschijnen, en ze vervolgens tegen hoge prijzen te verkopen nadat de toegenomen aandacht de prijzen deed laten stijgen.

Chastian probeerde zijn aankopen te verbergen door anonieme wallets en OpenSea-accounts in gebruik te nemen.

In 2021 werd de voormalig productleider tevens gedwongen om zijn functie neer te leggen nadat de beschuldigingen over insider trading rondgingen over social media.

De Amerikaanse advocaat Damian Williams zei het volgende in een verklaring:

‘’Nathanial Chastain maakte gebruik van zijn geavanceerde kennis van welke NFT’s op de OpenSea-website zouden verschijnen om winstgevende transacties voor zichzelf te maken. Hoewel deze zaak betrekking had op nieuwe transacties in crypto-activa, was er niets bijzonder vernieuwend aan zijn gedrag.’’

Na een mislukte poging om de zaak op procedurele gronden te laten seponeren, ging Chastain op 24 april voor de rechter in Manhattan. Na drie dagen beraadslaging vond de jury Chastain schuldig aan bankfraude en het witwassen van geld. Chastain riskeert een gevangenisstraf van maximaal 40 jaar.

Advertentie

Voormalig Coinbase medewerker bekent insider trading

In februari van dit jaar kon je tevens lezen dat Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase, tegenover een Amerikaanse rechter schuld had bekent voor insider trading. Wahi was de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie