Erik Juffermans Erik Juffermans
08/03/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2023 19:00

Yuga Labs reageert op kritiek over eerste Bitcoin NFT veiling

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Yuga Labs representa el 35% del volumen total de operaciones de NFT

Foto: rafapress/Shutterstock

Afgelopen weekend veilde Yuga Labs diens allereerste Bitcoin (BTC) NFT collectie, genaamd TwelveFold. De veiling van de 288 exemplaren was een groot succes, en er werd 16,5 miljoen dollar opgehaald. Desondanks werd de veiling zwaar bekritiseerd. De manier waarop de veiling was opgezet zou namelijk een “droom voor scammers” zijn. De mede-oprichter van Yuga Labs vertelt aan Coindesk waarom hij het hier niet mee eens is.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

“Yuga Labs is te vertrouwen”

Zoals gezegd veilde Yuga Labs, het meest toonaangevende bedrijf in de NFT sector, onlangs zijn eerste Bitcoin NFT collectie. Bieders stuurden BTC naar Yuga Labs en verliezende bieders kregen binnen 24 uur handmatig hun BTC teruggestuurd door Yuga Labs. Volgens critici was dit een zeer primitief systeem en had Yuga Labs een beter voorbeeld moeten geven.

Greg Solano, mede-oprichter van het NFT bedrijf, reageert op de kritiek. Volgens hem is Yuga Labs een betrouwbare partij en was dit systeem daarom een goede optie.

“Dit werkt alleen omdat Yuga Labs een betrouwbare partij is en mensen op ons kunnen rekenen. Ik zou andere partijen dit niet aanraden,”

Aldus Solano. Of de critici tevreden zijn met deze uitleg is nog maar de vraag. De oprichter van Ordinals, het bedrijf dat Bitcoin NFT’s in januari mogelijk maakte, zal zeker niet tevreden zijn. De veiling van Yuga Labs maakte hem ziedend. Via Twitter schold hij het bedrijf de huid vol en dreigde met een boycot.

Bitcoin NFT veiling toch een succes

Ondanks de kritiek werd Yuga Labs ook geprezen voor de veiling. De keuze om het Bitcoin netwerk te gebruiken werd moedig genoemd. Het gebruik van bijvoorbeeld het Ethereum (ETH) netwerk was namelijk een veel veiligere en makkelijkere keuze geweest. 

Volgens Solano werd er voor het Bitcoin netwerk gekozen in een poging transparanter te zijn. Vooralsnog is het volgens hem lastig een veiling op Bitcoin te houden waar geen vertrouwen aan de pas komt. 

Ondanks de hectiek werd er heftig geboden op de revolutionaire collectie. Het hoogste winnende bod tijdens de veiling telde meer dan zeven bitcoin ter waarde van ongeveer $150.000.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie