Ivo Melchers Ivo Melchers
08/02/2023 12:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2023 12:45

Aantal NFT’s op Bitcoin overtreft 12.000, discussies laaien op

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: kitti Suwanekkasit/Shutterstock

In januari van dit jaar is Ordinals gelanceerd en als gevolg is het mogelijk om een soort non-fungible tokens (NFT’s) te minten op het netwerk van Bitcoin (BTC). De SegWit update en de recentere Taproot update hebben de weg vrijgemaakt voor het opslaan van grote hoeveelheden data op de blockchain. Sinds de SegWit update was dit al mogelijk, maar Taproot heeft het makkelijker en goedkoper gemaakt.

Onlangs kon je al in het Bitcoin nieuws lezen dat het aantal NFT’s op Bitcoin flink toenam wat resulteerde in hogere netwerkkosten en discussies in de Bitcoin-gemeenschap.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Meer dan 12 duizend NFT’s op Bitcoin

Terwijl het verhitte debat voortduurt is het aantal Bitcoin-inscripties dat Ordinals gebruikt al de 12.000 gepasseerd, volgens data van blockchain-analysedienst Dune. Met ordinals kunnen gebruikers data zoals afbeeldingen en video’s toevoegen aan individuele satoshi’s, de kleinste eenheid van Bitcoin. Dit wordt ook wel inscriptie genoemd en wordt opgeslagen in de handtekening van een Bitcoin-transactie.

Discussies Bitcoin community

De lancering van Ordinals heeft gezorgd tot discussies over het doel van Bitcoin en de blockgrootte. Veel Bitcoin-maxi’s willen namelijk dat het netwerk ‘puur’ blijft en uitsluitend bedoelt voor de eerste crypto. Door de toename in netwerkkosten pleiten sommigen tevens voor een verhoging van de blockgrootte. Echter verklaarde Ordinals-bedenker Casey Rodarmor dat hij hier geen voorstander van is.

Bekende Bitcoiner Dan Held tweette zijn steun aan Ordinals en zei dat het project ‘’goed is voor Bitcoin’’. Hij deelde een screenshot uit een e-mail van de inmiddels overleden Hal Finney, waarin hij schreef over ‘’crypto-ruilkaarten’’. Held gaf aan dat Finney graag Bitcoin NFT’s zou willen hebben. Finney is een van de velen waarvan wordt aangenomen dat hij de pseudonieme maker van Bitcoin was. Hij was namelijk degene die de allereerste BTC-transactie ontving

Alex Adelman, CEO van bitcoin-cashback app Lolli, zegt dat NFT’s op Bitcoin een nieuwe golf van interesse en kapitaal zullen aantrekken en nieuwe kansen zullen creëren voor ontwikkelaars om nieuwe oplossingen te bouwen om schaalbaarheid en efficiëntie te vergemakkelijken. Hij zei het volgende hierover:

‘’Het Ordinals-project is een mijlpaal voor Bitcoin en laat zien hoe innovatie op het netwerk aanleiding kan geven tot een breed scala aan nieuwe toepassingen die verder gaan dan het gebruik ervan als gezond geld.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie