Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
21/01/2024 22:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2024 18:06

Nieuwe betaalfunctie op X wekt speculatie op over crypto integratie

Dogecoin-DOGE
Nieuws
TikTok overladen met crypto scams van zogeheten ‘Elon Musk’

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Het voormalige Twitter, dat sinds de overname door Elon Musk bekendstaat als X, heeft een speciaal account gecreëerd voor zijn aankomende betalingsfunctie. De ontwikkelingen zorgen voor veel speculatie onder crypto investeerders, met name of crypto’s geïmplementeerd zullen worden als betaalmiddel.

De verwachtingen zijn op het moment dat de X-app betalingsdiensten zal introduceren tegen medio 2024. Het is echter nog onbevestigd of deze functie ook betalingen met andere dan traditionele fiat-valuta’s zal ondersteunen. De crypto gemeenschap heeft subtiele hints van Musk en X geanalyseerd, wat de geruchten omtrent een Dogecoin (DOGE) integratie bevestigt. Een integratie lijkt niet onwaarschijnlijk, aangezien Elon Musk al Dogecoin heeft geïntegreerd voor betalingen in Tesla’s merchandise winkel. Daarnaast is de Zuid-Afrikaan een fanatiek voorstander van de memecoin wat is te zien in zijn social media berichten Zijn acties leidden vaak tot forse stijgingen van de token.

Crypto koning ‘SBF’ gaat in hoger beroep tegen 25-jarige celstraf

Bitcoin netwerk op Mars

Musk zijn voorliefde voor crypto in het algemeen is ook te zien in zijn voorbarige plannen om Bitcoin (BTC) te gebruiken op Mars. Vanwege de langere verwerkingstijden voor transacties, veroorzaakt door de afstand tussen Mars en de Aarde, overwoog hij de noodzaak van een lokaal crypto netwerk op de rode planeet tijdens een online discussie met CEO van Ark Invest, Cathie Wood.

Advertentie

Handelaar wordt miljonair dankzij Musk

Een crypto handelaar is onverwachts miljonair geworden door slim in te spelen op Elon Musk’s actie, waarbij hij zichzelf op X tot ‘Chief Troll Officer’ verklaarde. De handelaar kocht de Troll (TROLL) memecoin, en zijn bezitting steeg snel in waarde steeg van $300 naar $1,03 miljoen binnen 10 dagen, volgens Etherscan. Deze strategische zet werd inzichtelijk gemaakt door Lookonchain, een bedrijf gespecialiseerd in blockchain analyse. Na Musk’s bio-update, investeerde de handelaar in TROLL en verkocht een deel om zijn initiële investering terug te verdienen, waarna hij 10 biljoen van de token overhield.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie