Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Northern Trust opent deuren voor cryptocurrency hedge funds

Northern Trust Corporation, een toonaangevende financiële dienstverlener uit Chicago, is van plan om op de lange termijn een custody-service voor cryptocurrencies aan te bieden aan haar klanten, meldt Forbes op 31 juli.

Het bedrijf, dat instaat voor institutionele beleggers, bedrijven en vermogende particulieren, is begonnen sommige van haar diensten te openen voor cryptocurrency hedge funds, terwijl ook wordt onderzocht hoe blockchain-technologie kan worden geïntegreerd in haar private equity afdeling.

- Advertentie -

Northern Trust dat diensten op het gebied van beleggingsbeheer, vermogensbeheer en fondsenadministratie aanbiedt, is bezig een strategie te ontwikkelen voor het waarborgen van custody-held cryptocurrencies in de toekomst. Het bedrijf, dat bijna $10,7 biljoen aan vermogens in bewaring heeft, streeft ernaar om een product te bieden dat vergelijkbaar is met bestaande custodial services maar waarbij lagere kosten in rekening worden gebracht, zei Pete Cherecwich, Head of Corporate and Institutional Business:

De kosten die de custodians op dit moment in rekening brengen zijn behoorlijk hoog, niet dezelfde kosten die wij krijgen. Uiteindelijk vind ik dat niet duurzaam, omdat het een efficiënt model moet zijn. Bestaande cryptocurrency-custodians vragen het veelvoudige voor het beheren van assets, dan traditionele custodians doen.

Op dit moment houdt Northern Trust zich niet bezig met het rechtstreeks in bewaring nemen van crypto-assets. Ook verwacht Cherecwich niet dit te zullen doen binnen 12 maanden. In plaats daarvan zegt hij dat het helpen van de klanten bij het maken van hun cryptocurrency-investeringen onderdeel is van een groter geheel om zich voor te bereiden op de dag dat fiat-currencies ook op een blockchain uitgegeven zullen worden:

Ik geloof echt dat overheden uiteindelijk zullen kijken naar het digitaliseren van hun valuta, en deze als soort van token, een USD-token te laten verhandelen, maar de USD zou nog steeds ergens in een kluis liggen of gesteund worden door de regering. Hoe ze dat gaan doen? Ik weet het niet, maar ik geloof wel dat ze dat punt zullen bereiken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.104,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.912,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.939,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.962,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.002,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.912,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.939,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.962,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.002,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.104,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...