Rico Engelbarts
01/08/2018 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2018 15:00

Northern Trust opent deuren voor cryptocurrency hedge funds

Nieuws
northern_trust_opent_deuren_voor_cryptocurrency_hedge_funds

Northern Trust Corporation, een toonaangevende financiële dienstverlener uit Chicago, is van plan om op de lange termijn een custody-service voor cryptocurrencies aan te bieden aan haar klanten, meldt Forbes op 31 juli.
Het bedrijf, dat instaat voor institutionele beleggers, bedrijven en vermogende particulieren, is begonnen sommige van haar diensten te openen voor cryptocurrency hedge funds, terwijl ook wordt onderzocht hoe blockchain-technologie kan worden geïntegreerd in haar private equity afdeling.
Northern Trust dat diensten op het gebied van beleggingsbeheer, vermogensbeheer en fondsenadministratie aanbiedt, is bezig een strategie te ontwikkelen voor het waarborgen van custody-held cryptocurrencies in de toekomst. Het bedrijf, dat bijna $10,7 biljoen aan vermogens in bewaring heeft, streeft ernaar om een product te bieden dat vergelijkbaar is met bestaande custodial services maar waarbij lagere kosten in rekening worden gebracht, zei Pete Cherecwich, Head of Corporate and Institutional Business:

De kosten die de custodians op dit moment in rekening brengen zijn behoorlijk hoog, niet dezelfde kosten die wij krijgen. Uiteindelijk vind ik dat niet duurzaam, omdat het een efficiënt model moet zijn. Bestaande cryptocurrency-custodians vragen het veelvoudige voor het beheren van assets, dan traditionele custodians doen.

Op dit moment houdt Northern Trust zich niet bezig met het rechtstreeks in bewaring nemen van crypto-assets. Ook verwacht Cherecwich niet dit te zullen doen binnen 12 maanden. In plaats daarvan zegt hij dat het helpen van de klanten bij het maken van hun cryptocurrency-investeringen onderdeel is van een groter geheel om zich voor te bereiden op de dag dat fiat-currencies ook op een blockchain uitgegeven zullen worden:

Ik geloof echt dat overheden uiteindelijk zullen kijken naar het digitaliseren van hun valuta, en deze als soort van token, een USD-token te laten verhandelen, maar de USD zou nog steeds ergens in een kluis liggen of gesteund worden door de regering. Hoe ze dat gaan doen? Ik weet het niet, maar ik geloof wel dat ze dat punt zullen bereiken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie