Rico Engelbarts
02/01/2019 08:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2019 08:26

Nvidia voor de rechter wegens misleiden investeerders omtrent cryptocurrency zaken

Nieuws

Vier advocatenkantoren, Rosen Law Firm, the Schall Law Firm, Glancy Prongay & Murray LLP en the Law Offices of Howard G. Smith, hebben aangekondigd Nvidia aan te gaan klagen. Nvidia zou investeerders misleid hebben over de impact van de dalende cryptocurrency markten op het bedrijf.
De aanklacht werd ingediend namens beleggers die tussen 10 augustus 2017 en 15 november 2018 aandelen van het bedrijf kochten. Die aandelen daalden sinds oktober met maar liefst 50%.
Volgens de persverklaring van de advocatenkantoren heeft Nvidia “valse en/of misleidende verklaringen” gegeven. Zo zou het bedrijf volgens de verklaringen goed om kunnen gaan met veranderingen op de crypto-markt, aangezien de vraag van PC-gamers naar videokaarten genoeg zou zijn om die veranderingen op te kunnen vangen.
Het advocatenkantoor Howard G. Smith zei in een persverklaring:

Toen de cryptocurrency-prijzen begonnen te dalen maskeerde Nvidia de vertraagde groei door midrange videokaarten te blijven produceren. Daardoor heeft Nvidia nu een overschot van drie maanden in haar inventaris.

Twee andere advocatenkantoren stelden daarnaast dat Nvidia investeerders op 15 november heeft verteld dat de omzet in het vierde kwartaal naar verwachting met 7% zou dalen. Echter daalde de omzet uiteindelijk met 17%. Nvidia’s omzet in het derde kwartaal van 2018 was $3,18 miljard, 21% hoger ten opzichte van vorig jaar, maar beneden de verwachting van analisten.
In augustus kondigde Nvidia aan dat het de productie van haar cryptocurrency-specifieke producten zal staken vanwege tegenvallende winsten. Nvidia leed voornamelijk onder de dalende crypto-prijzen en de sterke concurrentie van ASIC-fabrikanten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie