Timo Bult Timo Bult
16/09/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2019 06:00

Onderzoek wijst uit dat relatief veel millennials in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) investeren

Nieuws
Onderzoek wijst uit dat relatief veel millennials in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) investeren

Millennials met £25.000 of meer aan belegbaar vermogen investeren relatief veel in cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC). Dit percentage ligt nog hoger bij jongeren die meer belegbaar vermogen bezitten. Dit blijkt uit een onlangs verschenen onderzoek van het Engelse advocatenkantoor Michelmores LLP.
Uit het onderzoek blijkt dat 20% van de millennials, jongeren geboren tussen 1981 en 1996, met £25.000 of meer in belegbaar vermogen in cryptocurrencies heeft geïnvesteerd. Dit ligt ver boven het landelijk gemiddelde in het Verenigd Koninkrijk van 3%.
Het percentage van jongeren dat in cryptocurrency investeert schiet echter omhoog bij millennials met £75.000 of meer in belegbaar vermogen. 29% van hen zegt in cryptocurrency te hebben geïnvesteerd.
35% van de ruim 500 respondenten zegt de cryptocurrency via een online platform zoals cryptocurrency exchanges te hebben gekocht. 27% zegt dit via sociale handelsplatformen zoals online communities te hebben gedaan.
Het advocatenkantoor stelt dat het onderzoek verschillende stereotypen in twijfel trekt, bijvoorbeeld dat jongeren hun geld zonder echt na te denken zouden uitgeven. Ook blijkt 70% van de ondervraagden de £25.000 of meer zelf heeft verdiend door middel van een salaris. Zo stelt senior partner van Michelmores, Andrew Oldland:

Er zijn veel stereotypen verbonden aan millennials – of het nu is dat ze hun geld onverantwoordelijk uitgeven of dat ze heel lang afhankelijk blijven van Bank Mama en Papa. Ons onderzoek daagt deze mythen uit en onthult dat een aanzienlijk deel van deze generatie met £25.000 of meer deze activa zelf bij elkaar heeft geraapt.

Heb je gisteravond de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie