Online reisbureau Expedia stopt met accepteren Bitcoin, drijft klanten naar concurrenten

Array

Expedia, het online reisbureau dat sinds 2014 één van de grootste verkopers is die Bitcoin accepteert, is plots en stilletjes gestopt met het accepteren van de digitale valuta en dwingt gebruikers om alternatieve reisservices te zoeken die de munt wel accepteren.

Op 2 juli bevestigde een woordvoerder van Expedia dat het bedrijf Bitcoin niet meer zou accepteren voor hotel- of vluchtboekingen en dat het alternatieve betalingsopties evalueerde. De woordvoerder zei dat het bedrijf zich verontschuldigde voor het ongemak, omdat de wijziging niet vooraf was aangekondigd.

De woordvoerder merkte op dat het veelvuldig problemen ondervond met Bitcoin betalingen, waaronder ontevreden klanten over het afwikkelen van het betalingsproces, een hectisch restitutie proces en sommige klanten moesten uiteindelijk betalen met hun creditcard, zelfs nadat ze in Bitcoin hadden betaald.

Meerdere berichten speculeren dat Expedia Bitcoin niet meer wilde accepteren omdat Coinbase, de Bitcoin-betalingsverwerker van Expedia, een nieuwe ‘merchant-tool’ introduceerde die de service voor ‘custodial merchant’ veranderde.

Eind maart 2018 kondigde Reddit nog aan dat het geen Bitcoin-betalingen meer zou accepteren voor haar premium-lidmaatschapsprogramma, Reddit Gold, voornamelijk vanwege het nieuwe handelsplatform van Coinbase. Een Reddit-beheerder zei dat de verandering bij Coinbase, omtrent enkele problemen met de Bitcoin-betalingsoptie, ervoor zorgde dat de service Bitcoin-acceptatie stopzette.

Cheapair.com stapt over naar Bitpay

- Advertentie -

Terwijl Cheapair.com, een ander online reisbureau, ook Coinbase gebruikte, is deze reissite inmiddels overgestapt op betalings-provider BitPay.

Jeff Klee, CEO van Cheapair.com, merkte eind april in een verklaring op Bitcoin.com dat Coinbase de reisservice had geïnformeerd dat het niet langer support-oplossingen voor verkopers zou ondersteunen en dat handelaren op 30 april niet langer in staat zouden zijn om nieuwe bestellingen te maken met behulp van de Coinbase ‘trading tools’. Verder merkte Klee op dat Cheapair.com van plan is om ook BitPay als een betaalservice te gebruiken.

Cheapair.com accepteert, naast het accepteren van Bitcoin sinds 2013, ook Litecoin, Bitcoin Cash en Dash voor zowel vlucht- als hotelreserveringen, kondigde het bedrijf dit afgelopen mei aan.

Klee verklaarde ook in mei dat het bedrijf een “enorme opleving” heeft ervaren bij klanten die om alternatieve valuta’s vroegen.

Alternatieve reissites

Naast Cheapair.com zijn er een aantal minder bekende reisservices en luchtvaartmaatschappijen die cryptocurrency accepteren.

Reissites die Bitcoin accepteren zijn bijvoorbeeld Destina.com, Abitsky.com, Btctrip.com, Fluege.com en Nurflug.de.

Luchtvaartmaatschappijen die Bitcoin accepteren, zijn Airbaltic.com uit Letland, Flypeach.com uit Japan, Fat.com.tw uit Thailand en Cebupacificair.com uit de Filipijnen.

Cadeaubonnen die kunnen worden gebruikt om bij sommige luchtvaartmaatschappijen te betalen, zijn onder meer Gyft, eGiftergiftoff, FlightGiftCard, Bitrefill.com.

Expedia stond zelf al op die lijst sinds juni 2014, toen het aankondigde dat het Bitcoin zou accepteren voor hotelboekingen. Michael Gulmann, vice-president van het bedrijf, zei destijds dat de acceptatie van Bitcoin slechts een test was.

Een Reddit-poster merkte op dat de recente beslissing van Expedia vooral jammer was voor IT-gebruikers, omdat velen van hen een deel van hun salaris in cryptocurrency ontvangen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...