Rico Engelbarts
08/07/2018 08:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2018 08:33

Online reisbureau Expedia stopt met accepteren Bitcoin, drijft klanten naar concurrenten

Nieuws
online_reisbureau_expedia_stopt_met_accepteren_Bitcoin_duwt_klanten_naar_concurrentie

Expedia, het online reisbureau dat sinds 2014 één van de grootste verkopers is die Bitcoin accepteert, is plots en stilletjes gestopt met het accepteren van de digitale valuta en dwingt gebruikers om alternatieve reisservices te zoeken die de munt wel accepteren.

Op 2 juli bevestigde een woordvoerder van Expedia dat het bedrijf Bitcoin niet meer zou accepteren voor hotel- of vluchtboekingen en dat het alternatieve betalingsopties evalueerde. De woordvoerder zei dat het bedrijf zich verontschuldigde voor het ongemak, omdat de wijziging niet vooraf was aangekondigd.
De woordvoerder merkte op dat het veelvuldig problemen ondervond met Bitcoin betalingen, waaronder ontevreden klanten over het afwikkelen van het betalingsproces, een hectisch restitutie proces en sommige klanten moesten uiteindelijk betalen met hun creditcard, zelfs nadat ze in Bitcoin hadden betaald.

Meerdere berichten speculeren dat Expedia Bitcoin niet meer wilde accepteren omdat Coinbase, de Bitcoin-betalingsverwerker van Expedia, een nieuwe ‘merchant-tool’ introduceerde die de service voor ‘custodial merchant’ veranderde.

Eind maart 2018 kondigde Reddit nog aan dat het geen Bitcoin-betalingen meer zou accepteren voor haar premium-lidmaatschapsprogramma, Reddit Gold, voornamelijk vanwege het nieuwe handelsplatform van Coinbase. Een Reddit-beheerder zei dat de verandering bij Coinbase, omtrent enkele problemen met de Bitcoin-betalingsoptie, ervoor zorgde dat de service Bitcoin-acceptatie stopzette.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cheapair.com stapt over naar Bitpay

Terwijl Cheapair.com, een ander online reisbureau, ook Coinbase gebruikte, is deze reissite inmiddels overgestapt op betalings-provider BitPay.

Jeff Klee, CEO van Cheapair.com, merkte eind april in een verklaring op Bitcoin.com dat Coinbase de reisservice had geïnformeerd dat het niet langer support-oplossingen voor verkopers zou ondersteunen en dat handelaren op 30 april niet langer in staat zouden zijn om nieuwe bestellingen te maken met behulp van de Coinbase ’trading tools’. Verder merkte Klee op dat Cheapair.com van plan is om ook BitPay als een betaalservice te gebruiken.

Cheapair.com accepteert, naast het accepteren van Bitcoin sinds 2013, ook Litecoin, Bitcoin Cash en Dash voor zowel vlucht- als hotelreserveringen, kondigde het bedrijf dit afgelopen mei aan.

Klee verklaarde ook in mei dat het bedrijf een “enorme opleving” heeft ervaren bij klanten die om alternatieve valuta’s vroegen.

Advertentie

Alternatieve reissites

Naast Cheapair.com zijn er een aantal minder bekende reisservices en luchtvaartmaatschappijen die cryptocurrency accepteren.

Reissites die Bitcoin accepteren zijn bijvoorbeeld Destina.com, Abitsky.com, Btctrip.com, Fluege.com en Nurflug.de.

Luchtvaartmaatschappijen die Bitcoin accepteren, zijn Airbaltic.com uit Letland, Flypeach.com uit Japan, Fat.com.tw uit Thailand en Cebupacificair.com uit de Filipijnen.

Cadeaubonnen die kunnen worden gebruikt om bij sommige luchtvaartmaatschappijen te betalen, zijn onder meer Gyft, eGiftergiftoff, FlightGiftCard, Bitrefill.com.

Expedia stond zelf al op die lijst sinds juni 2014, toen het aankondigde dat het Bitcoin zou accepteren voor hotelboekingen. Michael Gulmann, vice-president van het bedrijf, zei destijds dat de acceptatie van Bitcoin slechts een test was.

Een Reddit-poster merkte op dat de recente beslissing van Expedia vooral jammer was voor IT-gebruikers, omdat velen van hen een deel van hun salaris in cryptocurrency ontvangen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Advertentie